La natura és la millor meteoròloga

Actualitzat

Només cal mirar la natura per veure que el temps està canviant i que la tardor ja ha arribat, i sembla que ho ha fet per quedar-se.

Les mosques estan molt pesades, i als formiguers el moviment amunt i avall és frenètic.

Sembla que vulguin acabar la feina abans que arribin les pluges generals i abundants.

Fa dies que les orenetes es reuneixen en els fils elèctrics, o en molts edificis, i ja se n'han començat a veure estols que emprenen el vol i comencen a marxar, com en les imatges d'Avià, de Sandra Subirana.

 

No es tracta només de canvi de temps; la natura demostra que la tardor ja ha arribat i que ha vingut per quedar-se. A Cardona, les magranes ja vermellegen, en senyal de maduració i ben aviat canviaran de color i estaran llestes per menjar amb suc de taronja o amb vi dolç.

La imatge més característica de la fi de l'estiu és la de les vinyes preparades, o ja en plena verema. Al Castell de la Bleda, a Santa Margarida i els Monjos, han recuperat la Moneu, una varietat de raïm negre ancestral, recuperada ara fa vint anys a Querol, i que han aconseguit tornar a empeltar. La verema d'aquest any permetrà tornar a fer-ne vi, i tot indica que, com el de tot el Penedès, serà de molt bona qualitat.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut