Ja arriba el canvi de temps!

Tomàs MolinaActualitzat

El temps comença a canviar.  Aquest dijous esperem un dia amb precipitacions més generalitzades, però també amb una considerable davallada de les temperatures, que baixaran fins a 12 graus respecte a les d'avui a les comarques gironines i entre 4 i 6 graus a la major part del país.

Aquest dimecres encara ha fet força calor i xafogor, sobretot a les comarques de Girona

Avui, les màximes difícilment arribaran als 30 en aquesta zona i només els fregaran al Pla de Lleida.

Les pluges poden ser fortes i per això s'ha activat en fase d'alerta el Pla Inuncat, ja que, segons el Servei Meteorològic de Catalunya, la intensitat de la pluja pot ser de 20 litres per metre quadrat en mitja hora, especialment a la costa central a la tarda de dijous.

En tot el dia es poden acumular quantitats entre 20 i 30 litres, fins i tot més de 50 litres per metre quadrat als llocs on les tempestes siguin més fortes.

Un cop comencin les pluges, Protecció Civil de la Generalitat aconsella no posar-se a prop de lleres, rius i guals i evitar travessar rieres i torrents a les zones afectades perquè, encara que semblin portar poc cabal, aquest es pot incrementar de forma sobtada.

Si les tempestes van acompanyades d'aparell elèctric, cal evitar situar-se sota els arbres o torres elèctriques. Cal extremar les precaucions en les activitats a l'aire lliure a les zones afectades per les pluges i les situades aigües avall dels rius.

 

Anar al contingut