Radar de Vallirana el 1996 i el 2016 (SMC)
Radar de Vallirana el 1996 i el 2016 (SMC)

Inauguració del nou radar de Vallirana

Despres de 4 anys sense funcionar, avui s'inaugura el nou radar de Vallirana totalment renovat i amb moltes més prestacions.

Néstor GómezActualitzat

El primer radar meteorològic gestionat des de Catalunya el va instal·lar la Universitat de Barcelona l'any 1996 al Puig Bernat, a Vallirana. Després de deixar d'estar operatiu des del 2012 per greus deficiències en la qualitat de les dades, el Servei Meteorològic de Catalunya ha fet una inversió de 600.000€ per millorar la torre i renovar l'equipament del radar. D'aquesta manera es torna a posar en funcionament el radar més proper a la ciutat de Barcelona, l'àrea més densament poblada del país, i complementa als tres radars ja existents situats estratègicament a les comarques del Baix Empordà, l'Anoia i la Ribera d'Ebre.

L'acte inaugural tindrà lloc aquest matí encapçalat pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull; el director del Servei Meteorològic de Catalunya, Oriol Puig, i l'alcaldessa de Vallirana, Eva Martínez.

 

 

El nou radar estarà plenament operatiu dins la Xarxa de Radars (XRAD) el mes de setembre. Amb la recuperació del radar de Vallirana es preveu augmentar la cobertura, incrementar les zones on la informació volumètrica és combinada, i millorar la qualitat de les dades i productes derivats, facilitant les tasques de la predicció meteorològica a curt termini. Això permetrà millorar sensiblement els resultats en els casos de pluja càlida a la costa i permetrà millorar els avisos meteorològics de precipitació que es proporcionen a Protecció Civil.

Anar al contingut