Fred extrem continuarà tot avui i demà

Arriba el matí més des del febrer de 2012 amb temperatures inferiors als -15 ºC a les valls del Pirineu. Meteocat té activat l'avís de fred a gairebé tot el país

Néstor GómezActualitzat

Es talla l'entrada d'aire fred continental i siberiana, i ara, aquest fred cau a les valls, a les planes i a tot el territori, amb gelades intenses a tot el país. Com que encara bufarà una mica de gregal, aquest aire fred no acabarà d'assentar-se del tot sobre l'Empordà i façana més costanera.

Sol gèlid

L'estat del cel no serà l'actor principal del dia. El temps serà assolellat, amb alguns núvols costaners de poca importància. No nevarà al Pirineu. El sol serà el típic d'hivern, aquell que poc escalfa però que caldrà aprofitar durant les hores centrals del dia. Les glaçades seran intenses arreu. Ben segur que trobareu fonts, rierols i salts d'aigua completament congelats. Si en trobeu, feu-ne fotos i envieu-nos-les.

Fred amb temperatures excepcionalment baixes

Meteocat té activat l'avís per fred per temperatures molt gèlides a gairebé tot el país. La massa d'aire fred va assolir la punta màxima de fred a última hora de dimarts. Aquest aire fred, amb el vent més o menys en calma, es desploma i es diposita sobre els fons de les valls i de les planes. D'aquesta manera, aquest matí i el de dijous són els matins més freds de, com a mínim, els últims cinc anys. A les valls del Pirineu cauen en algunes valls per sota dels -15 ºC, a l'interior entre -5 i -10 graus, i a la resta entre 1 i -5 ºC. A les màximes, tot i el sol, els costarà de recuperar els valors de dimarts.

 

I dijous...

Repetició del temps de dimecres, però amb igual o més fred al nord del país.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut