La central nuclear d'Ascó en una imatge d'arxiu
La central nuclear d'Ascó en una imatge d'arxiu
Madrid

El Constitucional suspèn cautelarment la llei de canvi climàtic de Catalunya

La conseqüència més directa és la suspensió de mesures com el tancament de les centrals nuclears previstes com a molt tard per d'aquí a deu anys

Actualitzat

El Tribunal Constitucional ha suspès cautelarment la llei de canvi climàtic de Catalunya, després d'haver acceptat a tràmit el recurs presentat pel govern espanyol.

La conseqüència més directa és la suspensió de mesures com el tancament de les centrals nuclears, les dues d'Ascó i la de Vandellòs, previstes com a molt tard per d'aquí a deu anys.

L'executiu espanyol ha recorregut aquest precepte juntament amb 23 més d'aquesta norma, que també queden en suspens. Pel govern de Rajoy, aquests preceptes envaeixen les competències que l'article 149.1 de la Constitució atribueix a l'Estat en matèria de bases i coordinació de la planificació general de l'activitat econòmica, les bases de règim miner i energètic i la legislació bàsica sobre protecció del medi ambient.

L'alt tribunal té ara un termini de cinc mesos per decidir si anul·la la llei o n'aixeca la suspensió, mentre estudia les al·legacions de l'executiu espanyol, que argumenta que la norma catalana envaeix competències de l'Estat.

ARXIVAT A:
Crisi climàtica
Anar al contingut