D'onada de calor a tempestes fortes

Alberto AlcántaraActualitzat

El canvi de dinàmica atmosfèrica s'accentua a cada hora que passa, i de l'onada de calor passem a una situació de tempestes localment fortes, amb risc de pedra i calamarsa. Ahir en vam tenir, avui en tindrem, i demà encara més. Al vídeo, hi podeu veure un recull d'imatges de pedregades i de les llampegades nocturnes a la costa.

L'entrada d'aire fred, combinat amb l'energia disponible després de tants dies de calor, és l'ingredient perfecte per a la formació d'aquestes tempestes violentes. Aquesta és l'evolució de la temperatura prevista a 500 hPa.

Aquest és el mapa amb alguns dels registres de pluja més destacats de dimarts, localitzats principalment al terç nord. Cal destacar la forta tempesta que va afectar l'Alt Empordà.

 

 

Tot i això, també van formar-se nuclis de tempesta a punts del litoral i al terç sud. Els registres van ser més modestos, però podem destacar els 21 mm registrats a Pratdip al voltant de les 23 hores. Aquest és el radar de precipitació acumulada del Servei Meteorològic de Catalunya.

Avui esperem més moviment, a la costa, al matí, i a l'interior, durant la tarda. Es repetiran les imatges de les últimes hores.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut