Tarda de cel més enteranyinat o enterbolit

Acabem la setmana amb temps anticiclònic, però aquest cop l' estabilitat no es tradueix en cel serè: els núvols alts guanyen terreny i deixen un cel més enterbolit. A més a més, el vent es mantindrà, fins i tot es reforçarà de cara a dilluns.

Actualitzat

El regnat de l'anticicló de les Açores continua ben ferm. A Catalunya ens arriba la dorsal anticiclònica, una situació que afavoreix el mestral i la tramuntana. El Servei Meteorològic de Catalunya manté avisos per aquest motiu.

Mestral i vent de nord

La ventada serà més important a les Terres de l'Ebre i al Camp de Tarragona, tot i que el mestral més aponentat també arribarà a les comarques del sud de Lleida. Al Pirineu bufarà el vent de nord, amb tendència a intensificar-se al final del dia. El vent serà moderat amb cops forts, i puntualment molt forts. La tramuntana quedarà molt restringida al nord del cap de Creus. El factor vent generarà espectaculars nuvolades lenticulars.

Núvols alts

El dia ha començat mig ennuvolat, amb una primera banda de núvols que s'ha avançat una mica. Al llarg del matí, el flux de núvols alts arrossegats pel vent del nord-oest ha augmentat. Les hores centrals del dia i la tarda es presentaran amb un cel més blanquinós, enteranyinat o enterbolit. Al final del dia, els núvols més abundants estaran situats sobre l'est de Catalunya. Tot i la presència més freqüent de nuvolositat, no més hi ha risc de quatre gotes inapreciables al vessant nord del Pirineu.

Temperatures frenades

L'efecte dels núvols i el vent serà determinant per l'evolució de les temperatures. Les temperatures de primera hora han estat molt similars a les de dissabte, excepte a punts de l'Empordà i el Pirineu, on han caigut 4 o 5º C degut a un vent que ha perdut força per moments. Pel que fa a les màximes, tendiran a baixar en general, i sobretot al nord-est, degut al mantell de núvols alts que posa fre a la radiació solar.

I els pròxims dies...

Dilluns es reforçarà la ventada, i el cel continuarà amb núvols i clarianes, amb risc de tímides pluges al vessant nord del Pirineu. Les temperatures pujaran, sobretot algunes mínimes. 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
GALERIES RELACIONADES
Anar al contingut