Dissabte variable i amb canvi de temps al vespre

Dissabte serà una jornada variable, amb estones de sol però també amb força núvols. El canvi de temps important arribarà al vespre i s'allargarà durant la matinada

Alberto AlcántaraActualitzat

La retirada de l'anticicló cap als Balcans permetrà l'entrada d'un front de núvols a casa nostra. No serà un front extraordinari, però deixarà neu i una mica de pluja, que serà benvinguda. De tota manera, aquest canvi ens afectarà poc, perquè passarà molt ràpid i a molts indrets es donarà durant la matinada.

Núvols i clarianes

El dia tindrà dues fases: la primera serà de nuvolositat residual a la meitat est del país, amb abundants núvols alts i mitjans, i també amb núvols baixos acumulats al llarg del litoral. Al mateix temps, es formaran alguns bancs de boira a les fondalades d'interior. De tota aquesta nuvolositat pot caure alguna gota inapreciable. Hi haurà més clarianes per ponent.

En canvi, a la tarda tindrem el front més a prop i els núvols augmentaran per l'oest. Amb aquesta tendència arribarem a la part final de la jornada amb les primeres precipitacions, localitzades al vessant sud del Pirineu de Lleida, amb una cota de neu que voltarà els 1.400 metres. Durant la tarda també augmentarà el vent de sud-oest, al Pirineu i a l'Empordà.

El front avançarà de matinada, i pot deixar pluja en qualsevol indret. En general, seran quantitats poc abundants, tret del Prepirineu i vessant sud, on seran una mica més importants. La cota de neu anirà baixant cap als 1.000 metres.

Mínimes més altes, màximes més baixes

Les temperatures mínimes pujaran en general, i les glaçades perdran força i extensió. Les màximes quedaran més curtes, sobretot al terç nord del país.

I diumenge...

Entrarà el vent de ponent i mestral, els núvols marxaran durant el matí, i només quedarà risc d'alguns ruixats al vessant nord del Pirineu, amb una cota de neu d'uns 900 metres, i al quadrant nord-est, durant la tarda.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut