Tarda de ruixats cap a l'est i temporal marítim

Continuarem amb temps insegur cap a l'est de Catalunya, amb risc d'alguns ruixats. El vent de gregal complicarà l'estat de la mar

Alberto AlcántaraActualitzat

La pertorbació del Mediterrani continua ben activa des del sud de les Balears, provocant un temporal que anirà a més a partir de la tarda de dissabte. El vent de gregal bufarà al litoral i prelitoral, i ho farà amb intensitat moderada i amb alguns cop forts. L'estat de la mar s'anirà complicant a tota la costa. Hi ha avisos del Servei Meteorològic de Catalunya de màxim nivell per l'onatge.

Ruixats cap a l'est

El domini dels vents humits portarà un dia de núvols abundants a tota la façana litoral i prelitoral, i nuvolositat més trencada o menys compacta a la resta. 

Les precipitacions matinals han estat una mica més abudants a punts de Girona i sobre el Montsià. A la resta de la façana costanera han entrat  alguns ruixats intermitents i poc abundants.

De cara a la tarda, els ruixats seran més dispersos i poc abundants en general, però al mateix temps la cota de neu tendirà a baixar, de manera que cap al vespre estarà sobre els 900 metres. D'altra banda, disminuirà el risc de ruixats tant a la costa com a l'extrem sud, on la cota de neu voltarà els 900 metres. Serà durant la matinada quan s'espera una nova branca de pluges cap a la costa Brava, en aquest cas més intenses i abundants.

Temperatures una mica més altes

Les temperatures mínimes han estat més altes que les de divendres en general, tret de ponent, on han baixat fins a 4 o 5º C. En aquest sector hem tingut algunes glaçades molt febles. La resta, s'han localitzat sobre el Pirineu i prepirineu. La temperatura màxima pujarà a l'oest de Catalunya i serà similar a la del dia anterior a la resta. Els valors extrems tocaran els 15 ºC al litoral.

I diumenge...

El temporal marítim s'enfortirà. Hi ha un avís del SMC de màxim nivell per onades de més de 4 metres. Els ruixats s'estendran més. Esperem precipitacions més intenses i abundants a les comarques de Girona. La cota de neu començarà al voltant de 400 metres i pujarà cap als 800-1.000 metres.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut