Tarda calorosa però amb arribada de ruixats

Dimecres arribarem al màxim de calor en general, però també arribarà un canvi de temps fugaç amb tronades i ruixats

Alberto AlcántaraActualitzat

Dimecres és un dia canviant. D'una banda, tenim la calorada. El Servei Meteorològic de Catalunya manté un avís per altes temperatures. Per altra banda, arriben canvis a les capes altes atmosfèriques. Cap als 5.500 metres d'altura entra una mica d'aire fred que alimentarà els ruixats. Arribaran línies de tempestes des de la zona del sistema ibèric i creuaran Catalunya de sud-oest a nord-est.

Del sol als ruixats

El matí encara ha estat força assolellat, malgrat que s'han repetit alguns núvols baixos a la Costa Daurada. Les novetats han arribat pel sud-oest, en forma de nuvolades i alguna gota anecdòtica. Els primers ruixats més significatius ja tocaven l'oest del Pirineu i l'extrem sud a primera hora de la tarda.

Aquesta tendència continuarà al llarg de la tarda. Arribaran alguns nuclis localment forts, acompanyats de tempesta i calamarsa. En general, esperem xàfecs i tempestes de curta durada i, per tant, amb poca acumulació d'aigua, malgrat la intensitat puntual elevada.

Els ruixats avançaran al llarg de la tarda i vespre al llarg de dos eixos principals, el nord-oest i el prelitoral, però poden acabar tocant qualsevol punt del país. La pluja caurà acompanyada de fang.

La calor repunta cap a Girona

El dia ha començat amb un augment general de les temperatures mínimes, que han pujat 2 o 3º C a molts indrets, fins i tot més en punts del sud de Lleida i interior de Tarragona.

Pel que fa a les màximes, quedaran condicionades per la nuvolositat abundant que entra per l'oest, on és probable que quedin frenades. En canvi, no hi ha obstacle per l'ascens tèrmic cap al nord-est, sobretot a punts d'interior de Girona. El vent de sud bufarà moderat a la Costa Brava.

I dijous...

Serà un dia de nuvolositat residual i nuvolades de tarda al Pirineu. Les màximes baixaran una mica en general.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut