Tornen els ruixats al Pirineu i es manté la calor

Encetem la setmana amb núvols alts i mitjans en retirada i amb retorn dels ruixats de tarda a punts de muntanya

Alberto Alcántara/Néstor GómezActualitzat

El dia tindrà dues parts: la primera serà una continuació del temps mig enterbolit de diumenge. La segona, amb més clarianes però també amb desenvolupament de ruixats alimentats per una petita bossa d'aire fred en altura.

Núvols i ruixats

Temps assolellat amb restes de núvols a les comarques del litoral. És possible que veieu algunes virgues, pluja que cau dels núvols però que no arriben a terra, en aquestes comarques o sobre del mar. El sol dominarà ja de bon matí a l'interior del país. A migdia començarà el creixement de nuvolades a la meitat nord del país.

La tarda es presenta força assolellada en general, però al terç nord continuaran aquestes nuvolades d'evolució. L'augment de la inestabilitat en les capes altes atmosfèriques afavorirà que els núvols derivin en més ruixats i alguna tempesta a l'entorn del Pirineu i Prepirineu. No es descarta que hi hagi algun fenomen localment intens i acompanyat de calamarsa.

Ambient més càlid

Esperem un nou ascens de la temperatura. En aquest cas serà destacable a primera hora, a punts del Pirineu i a les comarques de Girona. Les màximes també seran un parell de graus més altes, i alguns valors de ponent s'enfilaran a tocar dels 30º C.

I dimarts...

Farà més sol al matí, però tornaran els ruixats de tarda al Pirineu i punts del nord-est.

Anar al contingut