Cel enteranyinat a Camarasa (Kim Arredondo)
Cel enteranyinat a Camarasa (Kim Arredondo)

Calma meteorològica abans d'un nou canvi de temps

Alberto Alcántara/Néstor GómezActualitzat

Avui, l'anticicló tendeix a retirar-se una mica més. La pressió atmosfèrica baixarà i començarem a evolucionar cap a una situació de canvi de temps significatiu. Hi haurà algun cop moderat de vent del sud a la costa Brava. Tot i això, el primer dia de la setmana serà força tranquil.

Nuvolades de tarda

La primera part del dia serà de cel poc ennuvolat o serè. En tot cas veurem alguns núvols prims que dibuixaran algunes teranyines, més probables cap al terç sud. A la tarda, tornaran les nuvolades al Pirineu. No descartem alguns ruixats puntuals i poc abundants. A la resta, persistirà el sol o el cel lleugerament variable per alguns núvols alts.

Temperatures amb pocs canvis

El contrast tèrmic entre el dia i la nit continuarà sent la norma, encara que les temperatures de primera hora poden pujar lleugerament en alguns punts d'interior. Les màximes seran molts similars a les de diumenge. Esperem alguns valors sobre els 27º C.

I dimarts...

Arribaran línies de núvols reforçades per un solc d'aire fred en les capes altes atmosfèriques. Pot entrar algun ruixat matinal per l'oest i el nord, però els xàfecs més abundants i generalitzats arribaran a la tarda. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís per intensitat de pluja. Dimecres, les temperatures baixaran de forma significativa.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut