Arriben el vent, la neu i el fred

Entren en acció nous actors a l'escenari: el vent, el fred i la neu. Les precipitacions i els núvols dels darrers dies començaran a marxar cap al mar i s'obriran grans clarianes per ponent. L'ambient serà més fred

Néstor GómezActualitzat

Dia de ventades als tres extrems del país, amb l'arribada del fred d'hivern al Pirineu. La pertorbació marxarà cap a Còrsega i obrirà les portes al vent del nord, que farà davallar les temperatures.

Nous actors. Temps força ennuvolat de bon matí, sobretot al nord de les comarques de Barcelona i Girona, amb alguns ruixats febles. Per ponent s'obriran grans clarianes, a causa de l'entrada del mestral. Paral·lelament, al Pirineu, el cel estarà cobert tot el dia, amb nevades al vessant nord a cotes de 900 metres. Les temperatures baixaran, tant mínimes com màximes. Les mínimes cauran àmpliament per sota dels -5 ºC a alta muntanya i rondaran els 0 ºC a les fondalades de les valls. Les màximes més altes del país es mouran a l'entorn dels 17 ºC.

Ventades. Un cop més el vent bufarà amb força als tres extrems del país: tramuntana a l'Empordà, nord a cotes altes del Pirineu i mestral a les Terres de l'Ebre. Les ratxes de vent superaran els 100 km/h al massís del Port i a l'Albera.

I els propers dies...

El vent continuarà uns dies més, al mateix temps que la situació meteorològica millorarà de cara al cap de setmana. Sembla que aquest cop el temps es comportarà per Setmana Santa.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut