Madrid

Zoido: "No sé on era el moviment pacífic que deien que no anava contra ningú"

El ministre qüestiona que el sobiranisme sigui pacífic i lloa la col·laboració del govern alemany per haver detingut Puigdemont

RedaccióActualitzat

El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha estat molt crític amb les mobilitzacions de les últimes hores a Catalunya. Ha assegurat que han tingut "un caràcter més violent" i que els Mossos han hagut de fer "un ús proporcionat de la força per evitar incidents més importants".

En una compareixença informativa, el ministre ha aprofitat per carregar contra els independentistes i els que defensen que és una causa pacífica.

"No sé on era el moviment pacífic que deia que no anava contra ningú. Les proves estan en el que ha passat en els últims dies."

El titular d'Interior ha culpat els partits independentistes de l'escenari actual a Catalunya per haver situat a les llistes del 21D determinades persones amb procediments judicials pendents. Per tant, el ministre creu que les queixes d'aquestes formacions no tenen sentit.

"No procedeix queixar-se ara i presentar-se com a víctima sobre l'elecció d'unes persones que ells han buscat i han acceptat."

Zoido ha qualificat de "lamentables" i "gravíssims" els insults al jutge que instrueix la causa del procés sobiranista, Pablo Llarena. Ha dit que es tracta d'un "atemptat" contra l'exercici de les funcions que té una persona per mandat constitucional. Per això ha anunciat que hi haurà protecció addicional a les institucions catalanes.

El ministre de l'interior s'ha mostrat molt satisfet amb la col·laboració de les forces de seguretat alemanyes:

"M'agradaria felicitar la policia alemanya per la decisiva col·laboració que ha tingut en la detenció de l'expresident català, d'acord amb l'ordre dictada pel Tribunal Suprem. Aquesta detenció l'hem d'entendre i és fruit de l'aplicació i el funcionament de l'estat de dret, no només a Espanya, sinó també al mecanisme d'aplicació de cooperació judicial dins dels països de la Unió Europea."

 

 

El PP català "exigeix" als independentistes que "renunciïn a la 'kale borroka'"

Des dels populars catalans s'afirma que la situació als carrers "s'ha agreujat" i que s'està entrant en una via "violenta". Ho ha destacat el diputat del PPC Alejandro Fernández en una roda informativa:

"Si els partits separatistes continuen com fins ara, s'obre una nova etapa on sembla que tinguin la temptació d'optar per la violència."

Per això ha dit que "exigeix" als partits independentistes i al moviment en general...

"Que renunciïn a la 'batasunització' de la vida política catalana i que renunciïn a la 'kale borroka'. [...] Amb fermesa i serenitat els hem de dir que aquells que van fer servir la 'kale borroka' al País Basc, van acabar davant la justícia i sense aconseguir cap dels seus objectius polítics. Els que vulguin imitar-los, estan condemnats a acabar igual."

 

ARXIVAT A:
Article 155InvestiduraProcés catalàEleccions 21DGovern empresonat
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut