El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i el líder dels socialistes catalans, Miquel Iceta (ACN)
El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i el líder dels socialistes catalans, Miquel Iceta (ACN)

Ximo Puig dona suport a la proposta d'Iceta de crear una hisenda federal

El president de la Generalitat Valenciana denuncia que les comunitats autònomes estan infrafinançades i el líder dels socialistes catalans reivindica que la solució passa pel federalisme

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha donat avui suport a la proposta d'hisenda federal que Miquel Iceta, el primer secretari dels socialistes catalans, ha fet pública aquesta setmana. Segons Puig, la reforma del sistema de finançament autonòmic plantejada per Iceta "és una qüestió que té a veure amb la normalitat del que haurien de ser les relacions econòmiques dins d'Espanya".

També ha alertat que el sistema de finançament autonòmic té un dèficit estructural de 16.000 milions d'euros, que "està repercutint en l'estat del benestar dels ciutadans".

Puig ha parlat a Barcelona, on ha obert la tercera edició de la Convenció Federalista, organitzada per la Fundació Campalans i la Fundació Friedrich Ebert Stiftung.

 

Per la seva banda, Iceta, el candidat del PSC a la presidència de la Generalitat, s'ha adreçat als ciutadans de la resta d'Espanya per demanar que "distingeixin la deriva independentista de la voluntat dels federalistes d'oferir lleialtat" sense, per això, deixar d'exigir el que es considera "just".

En aquest mateix sentit, Iceta ha reivindicat el federalisme com la fórmula idònia per resoldre "alguns problemes bàsics de governança" a Espanya i ha defensat que caldria adaptar el Senat "a una cultura federal".

ARXIVAT A:
Procés català
Anar al contingut