Els senglars poden arribar a ser perillosos si es veuen amenaçats
Els senglars poden arribar a ser perillosos si es veuen amenaçats
Kirkuk

Una manada de senglars mata tres terroristes d'Estat Islàmic

Els senglars van atacar diumenge membres d'una cèl·lula de l'organització quan estaven amagats planejant una emboscada a les muntanyes de Kirkuk, al nord-est de l'Iraq

RedaccióActualitzat

La coalició internacional a l'Iraq ha rebut la col·laboració d'uns convidats inesperats. Encara que sembli increïble, un grup de senglars va matar diumenge tres terroristes d'Estat Islàmic i en va ferir cinc més, segons informa el diari "The Times". La manada va atacar els jihadistes quan estaven planejant una emboscada a les muntanyes pròximes a la ciutat de Kirkuk, al nord de l'Iraq.

El diari britànic, que cita fonts locals, afirma que els membres de l'organització terrorista s'havien amagat entre unes canyes, quan preparaven un atac, però van ser sorpresos i esclafats pels animals. El cap d'una aldea de Kirkuk explica que "és probable que els moviments dels jihadistes en aquesta zona plena de canyes i matolls pertorbés la manada".

Els membres d'Estat Islàmic pretenien fer una acció contra les tribus locals que havien organitzat les brigades anti-ISIS des de les muntanyes, a una cinquantena de quilòmetres de Kirkuk, després que els jihadistes els van expulsar de la ciutat de Hawija el 2014. Però no van poder arribar a fer aquest assalt perquè els senglars ho van impedir precipitant-se contra el grup.

No se saben les causes exactes de la mort dels terroristes, segons assenyala l'agència iraquiana Alsumaria News. Altres fonts apunten que, després, els insurgents "es van venjar dels senglars", tot i que no han transcendit més detalls.

Anar al contingut