Piulada de l'exdiputat del PP Sigfrid Soria justificant l'ús de la violència contra els "escraches".
Piulada de l'exdiputat del PP Sigfrid Soria justificant l'ús de la violència contra els "escraches".
Lanzarote

Un exdiputat del PP, sobre els "escraches": "Si algun perroflauta agredís alguna de les meves filles li arrenco el cap"

Un exdiputat del PP canari i membre de la junta directiva nacional ha defensat a Twitter poder exercir la violència "en legítima defensa" contra els qui fan "escraches" a polítics per la ILP hipotecària.

RedaccióActualitzat
Un exdiputat del PP canari i membre de la junta directiva nacional ha defensat a Twitter poder exercir la violència contra els qui fan "escraches" a polítics per la ILP hipotecària. Sígfird Soria ha llançat un missatge en aquesta xarxa social en què textualment deia: "Si algun perroflauta agredís alguna de les meves filles, LI ARRENCO EL CAP".
No ha estat l'única piulada en què s'ha referit als "escraches" que s'estan produint i que, entre altres polítics, han afectat alguns membres del PP, i ha proclamat el seu "dret de legítima defensa", segons ha indicat en d'altres piulades. De fet, l'exparlamentari, que assíduament conclou els tuits sobre els "escraches" amb un "STOP PERROFLAUTAS", ha començat una conversa amb altres internautes que l'han replicat per criticar la seva posició favorable a usar la violència equiparant una agressió física amb l'acció dels activistes. "Sense violència? Què és aleshores l'assetjament, la intimidació, l'intent de cremar casa teva amb els teus fills a dins?", els ha respost.

Sigfrid Soria ha continuat afirmant que "sens dubte", exerciria "arribat el cas" el "dret a la legítima defensa" si fos objectiu d'un "escrache". I ha conclòs que, si algú l'intimidés o l'assetgés pel carrer, "l'hòstia que s'enduran ni se la creuran".
L'exparlamentari ha fet també un paral·lelisme entre els qui fan "escraches" i els nazis:
El popular ha acusat els qui donen suport als activistes mobilitzats per la causa de la dació en pagament de ser uns covards i d'amagar-se usant identitats ocultes. "Són tan covards els tuiters perroflautes com ho eren els del Ku Klux Klan quan linxaven éssers humans amb les seves identitats ocultes".

El PP el vol apartar del partit

El PP ha reaccionat ràpidament a la polèmica que s'ha generat després d'aquest seguit de piulades a Twitter i el secretari general del PP a Canàries, Asier Antona, ha anunciat que vol actuar de forma immediata per apartar l'exdiputat de qualsevol relació amb el partit.

Antona, en declaracions a EFE, ha afirmat que el seu partit rebutja i condemna les manifestacions i amenaces de Sigdrid Soria, de 50 anys, fetes a través del seu perfil a Twitter i ha anunciat mesures "contundents" contra l'exparlamentari regional de caràcter disciplianari.

Disculpa "pel llenguatge"

La polèmica segueix ben viva, però, perquè tot i que Sigfrid Soria ha demanat perdó, de nou a través de Twitter, per si les seves piulades havien ofès algú, mitja hora més tard ha tornat a piular per deixar clar que les seves disculpes eren referides "a l'ús del llenguatge", però no al fons del seu contingut, en el que s'ha refermat "completament".  
 

 
Anar al contingut