Saint Andrews

Un document del segle XV revela que Robin Hood robava als rics però també als pobres

Robin Wood no era tan bondadós com pensàvem fins ara. Un document medieval descobert per Julian Luxford, professor de la Universitat de Saint Andrews, Escòcia, posa en dubte la llegenda que envolta Robin Hood i ens presenta una imatge més negativa del personatge. L'escrit és en llatí, data del segle XV i assegura que Robin dels Boscos robava tant als rics com als pobres i era conegut arreu d'Anglaterra per les seves activitats criminals.

Actualitzat
Fins ara, únicament es tenia notícia de la llegenda del bandoler a través de les cançons del segle XV on es deia que el bandoler robava als rics per donar-ho als pobres. En canvi, el document descobert pel professor de la Universitat de Saint Andrews afirma que Robin dels Boscos i la seva banda eren coneguts a diversos punts d'Anglaterra per les seves activitats criminals.

El document medieval també permet situar cronològicament aquest personatge durant el regnat d'Eduard I i que, per tant, hauria viscut al segle XIII.

El mes que ve el professor Julian Luxford publicarà un estudi sobre la figura del bandoler a la revista "Història Medieval" que trenca aquesta idíl·lica imatge de Robin Hood.
Anar al contingut