L'equip on jugava Alvaro Prieto, el Còrdova CF, fa una crida al camp per trobar-lo (EFE/Salas)

Troben el cos d'Álvaro Prieto, el noi cordovès desaparegut dijous a Sevilla

El cadàver l'han trobat aquest dilluns a l'estació de Santa Justa de Sevilla, on el noi va ser vist per últim cop

Actualitzat

La Policia Nacional ha confirmat que s'ha trobat el cos d'Álvaro Prieto, el noi cordovès de 18 anys desaparegut el 12 d'octubre a l'estació de Santa Justa de Sevilla.

Fonts de la investigació de la Policia situen l'electrocució com a principal hipòtesi sobre les causes de la mort, malgrat que esperen que l'autòpsia els ajudi a concretar-ne els detalls.

El cos ha estat localitzat entre dos vagons d'un tren que, segons Renfe, estava avariat i des del mes d'agost no s'havia mogut de lloc. La troballa l'ha fet un equip de televisió. Ni la Policia ni Renfe, que buscaven Prieto des de la seva desaparició, no havien obtingut cap resultat en la recerca.

La família va posar la denúncia dijous a la tarda, després que el noi, jugador juvenil del FC Còrdova, perdés el tren de tornada a casa i no donés senyals de vida.

La recerca d'Álvaro Prieto s'havia centrat en les últimes imatges del jove que van captar les càmeres de seguretat que el van captar sortint de l'estació, se suposa per intentar agafar un cotxe o algun altre transport que el portés cap a Còrdova.

Sembla que el noi va intentar agafar un altre tren, però no va poder perquè no tenia bitllet. No tenia diners en efectiu i no podia pagar amb el mòbil perquè es va quedar sense bateria.

Aquest diumenge s'havien afegit a la recerca de la Policia Nacional, la Unitat Militar d'Emergències. UME, que amb gossos especialitzats han estat rastrejant durant la nit els voltants de l'estació Santa Justa, sense cap resultat.

L'UME ha buscat amb gossos pels voltants de l'estació de Sevilla (EFE/David Arjona)

El van fer baixar d'un tren

Álvaro Prieto, jugador dels juvenils del Còrdova CF, va desaparèixer dijous passat. Havia viatjat dimecres a Sevilla per passar una nit de festa amb uns amics. Dijous al matí, l'últim dia que es va tenir notícia del noi, tenia previst tornar amb tren a Còrdova.

Després de quedar-se sense bateria al mòbil per pagar el bitllet amb targeta, i sense diners en efectiu, se sap que el van fer baixar del tren, ja que no duia bitllet. Les càmeres de l'estació van captar les darreres imatges que es tenen del jove quan sortia caminant de l'estació de Santa Justa, probablement per buscar un altre mitjà de transport.

El videomarcador del Còrdova CF on jugava el noi desaparegut, amb la seva foto en l'últim partit (EFE/Salas)

Ni la família ni els amics hi van tenir cap més contacte des de poc abans d'entrar a l'estació. La família del jove ha descartat des del primer dia que la desaparició fos voluntària.


RTVE demana disculpes

La troballa l'ha transmès en directe un equip de TVE. En concret, les càmeres de TVE han mostrat les imatges d'un cos entre dos vagons d'un tren en moviment i s'hi podien veure les cames, amb un calçat esportiu blanc.

En un comunicat, la cadena ha demanat disculpes a la família i ha explicat que ha obert una investigació interna perquè aquestes imatges "no s'haurien d'haver emès mai".

El programa matinal ha demanat disculpes durant l'emissió, i la cadena ha posat a disposició de la Policia totes les imatges i les ha retirat de l'emissió digital.

ARXIVAT A:
Policia NacionalAndalusia
Anar al contingut