ticker clos

Actualitzat
L'encara alcalde de Barcelona, Joan Clos, va comunicar ahir a la comissió de govern de l'Ajuntament que deixa l'alcaldia. Clos va demanar lleialtat als socis de govern i diu que marxa a Madrid per encapçalar el ministeri d'Indústria amb satisfaccions, com el projecte del 22 arrova, i moments pitjors, com l'enfonsament del Carmel. El seu successor, Jordi Hereu, admet que el repte NO serà fàcil i que la primera dificultat és donar-se a conèixer a la ciutadania.


Clos va comparèixer públicament per fer un breu balanç dels seus 9 anys de mandat. L'encara alcalde es va comprometre a continuar vetllant pels interessos de Barcelona des del ministeri i va reclamar a ERC i Iniciativa el manteniment del pacte de govern tripartit pels 9 mesos que queden de mandat. Joan Clos admetia que NO s'esperava que el relleu generacional que va engegar la primavera passada arribés tan aviat amb la seva marxa...



Joan Clos confia venir de Madrid amb el primer tren AVE que arribi a Barcelona. Altres reptes pendents de la ciutat són, segons Clos, acabar la línia 9 del metro i completar l'Àrea Metropolitana.
El moment agre-dolç del seu mandat el situa en l'enfonsament del Carmel, on també va viure mostres d'agraïment i solidaritat dels veïns.
Atent a les assignatures pendents i a les experiències viscudes del seu predecessor, Jordi Hereu ha reconegut que ara per ara el que més el preocupa és que els ciutadans NO el coneguin prou...



Els socis de govern han garantit estabilitat al grup majoritari socialista, però li reclamen diàleg per afrontar els 9 mesos que queden de mandat. Per la seva banda, els grups de l'oposició, CiU i el PP exigeixen al tripartit que governi i que no faci un ús partidista de la institució municipal.
Avui o demà es convocarà el ple extraordinari on Joan Clos presentarà la renúncia i es nomenarà el nou alcalde.
Passat aquest tràmit, falta comprovar què passarà amb persones estretament lligades a la persona i la gestió de Joan Clos, com ara el primer tinent alcalde, Xavier Casas. No es descarta que es pugui traslladar al ministeri com a col·laborador de Clos o que continuï fins al final del mandat a l'ajuntament de Barcelona.
Anar al contingut