L'embarcació portava uns 27 homes magrebins (EFE)
L'embarcació portava uns 27 homes magrebins (EFE)

Set morts ofegats quan una patera s'ha encallat a Lanzarote

La llanxa havia sortit feia dos dies del sud del Marroc i transportava una trentena de persones. El patró de l'embarcació ha estat detingut.

RedaccióActualitzat

Set persones han mort aquest dilluns quan intentaven arribar en patera a Lanzarote. L'embarcació ha embarrancat davant la platja Bastián i alguns han saltat a l'aigua. De la vintena de supervivents, n'hi ha un en estat crític. La Guàrdia Civil ha detingut aquesta nit el patró de l'embarcació, que està acusat d'homicidi imprudent i de delicte contra els drets de ciutadans estrangers.

La presència de la llanxa neumàtica de grans dimensions ha alertat un socorrista que ha avisat el 112. Els equips de rescat han trobat cinc cossos dins l'embarcació amb símptomes d'ofegament i hipotèrmia. Un sisè cos s'ha recuperat de l'aigua i s'han rescatat dos homes amb símptomes d'ofegament, un dels quals ha mort.

Alguns també han saltat a l'aigua, però la Guàrdia Civil ha localitzat 18 supervivents que es troben en bon estat. La llanxa ha arribat a la costa de Lanzarote amb uns 27 homes magrebins, la majoria dels quals serien menors d'edat.

Però segons alguns testimonis, en podrien ser més. Es podrien haver vist "dos o tres" emigrants que arribaven a la platja i haurien fugit a peu.

L'embarcació feia dos dies que havia sortit de Tarfaya, a l'extrem sud del Marroc.

Anar al contingut