Sense castells de 10, però una gran Santa Úrsula

La diada de Valls no ha tingut castells de 10, però sí vuit gammes extres

Santa Úrsula és una altra cosa. Aquest diumenge, la plaça del Blat s'ha omplert com mai per veure castells de 10. No n'ha vist, però ha vist una gran diada. Que no hi ha castells de 10? Hi ha castells de 9 sense folre i hi ha una passió i una rivalitat que no es troben en cap altra plaça.

La diada ha començat bé per a la Colla Joves Xiquets de Valls. Ha descarregat amb molta solvència el segon 4 de 9 sense folre. Ràpida resposta de la Colla Vella Xiquets de Valls: segon 4 de 9 sense folre de la temporada i tan segur com el de Tarragona.


A la segona ronda, problemes

A la segona ronda, problemes per a les dues colles. Per a la Joves, era el dia per convertir-se en colla de 10. Ha intentat el 3 de 10 amb folre i manilles, però s'ha ensorrat quan l'estaven desmuntant. A la repetició han optat pel 2 de 8 sense folre. Ja l'havien carregat a Altafulla i avui ha tornat a quedar carregat.

El 4 de 10 amb folre i manilles de la Vella
El 4 de 10 amb folre i manilles de la Vella

La Vella també ha optat per un castell de 10 en la segona ronda, en aquest cas el 4 de 10 amb folre i manilles. Un castell molt car de veure. Només s'ha descarregat cinc vegades, dues els rosats. Però avui ha quedat en intent. Ha caigut quan l'aixecadora estava a punt de col·locar-se.

L'intent de 3 de 10 de la Joves que ha caigut quan l'estaven desmuntant
L'intent de 3 de 10 amb folre i manilles de la Joves que ha caigut quan l'estaven desmuntant

Des del 2017 que no es veu coronada aquesta estructura. La Vella també ha triat el 2 de 8 sense folre en la repetició. Un altre repte. Aquesta temporada l'havia carregat dues vegades i avui el volia completar. Només l'ha carregat.


Vuit castells de gamma extra

A la plaça del Blat, ningú no afluixa. Per això, a la tercera ronda, la Joves ha triat el 5 de 9 amb folre, un castell que van carregar per Sant Fèlix. Avui, l'ha descarregat davant l'eufòria dels vermells.

Sortir de la plaça del Blat amb millor diada que l'altra colla és important. Per això, la Vella ha triat el 4 de 9 amb folre i pilar a la tercera ronda. Aquesta temporada hi té la mà trencada en aquesta estructura i l'ha descarregat per sisena vegada.

A la ronda de pilars, empat. Les dues colles han completat el pilar de 8 amb folre i manilles.

Més de quatre hores de diada i vuit castells de gamma extra. Per a la Joves, la millor exhibició de la seva història. La Vella només n'ha fet tres de millors.

ARXIVAT A:
Castellers
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut