Ciclisme

Saiz i els altres detinguts per la suposada trama de dopatge declaren avui davant del jutge

Manolo Saiz, director de l'equip ciclista Liberty Seguros, acusat de delicte contra la salut pública, ha de declarar avui davant del jutge. Saiz és un dels cinc detinguts en una operació contra el dopatge al ciclisme espanyol. També han detingut Eufemiano Fuentes, metge de diferents equips ciclistes; Alberto León, corredor de BTT; José Luis Merino, responsable d'un laboratori d'anàlisis clíniques de Madrid, i José Ignacio Labarta, director esportiu adjunt del Comunitat Valenciana.

Actualitzat

Les detencions s'han fet a Madrid, Saragossa i El Escorial. Fuentes venia de les Canàries amb el ciclista del Liberty Aleksandr Vinokurov, i Saiz venia d'Itàlia, on havia estat amb el seu equip al Giro els últims dies.

Les detencions s'han fet per un presumpte delicte contra la salut pública. L'operació continua oberta i s'han fet diversos escorcolls i anàlisis de la documentació. La coordina el jutjat número 31 de la plaça Castilla, i els detinguts han passat la nit a les dependències de la Direcció General de la Guàrdia Civil a la capital de l'Estat abans de declarar davant el jutge aquest dimecres.

De Fuentes, el metge, s'han escorcollat dos apartaments propietat seva. En un, la Guàrdia Civil ha trobat un miler de dosis d'anabolitzants, esteroides i hormones, a més d'un centenar de bosses de sang, productes per manipular-la, màquines per congelar-la i material per fer transfusions. A Labarta se l'ha detingut al seu domicili particular a Saragossa, on se li ha confiscat l'ordinador personal i uns papers en què es parla de la preparació física dels corredors. La Guàrdia Civil ha confiscat medecines i equips per a pràctiques dopants i de manipulació de sang. De moment, no se sap a quantes persones afectarà aquesta investigació, tot i que Jaime Lissavetsky, el secretari d'estat per l'Esport, ha declarat que és una operació amb ramificacions molt llargues.

La pràctica contra la qual s'està portant a terme aquesta operació és coneguda com a "autotransfusió". Consisteix a extreure sang als ciclistes durant l'època d'entrenament en alta muntanya (quan els nivells d'oxigen a la sang són més alts) i després els la tornen a injectar en plena competició oficial.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut