Rússia fa una crida a la comunitat internacional per combatre virus com el Petya

Ho fa després del sabotatge, aquest dimarts, a diverses corporacions i organismes internacionals a través d'un virus informàtic

RedaccióActualitzat

El govern de Rússia ha proposat a la comunitat internacional una acció conjunta per combatre la ciberdelinqüència. Ho fa després del sabotatge, aquest dimarts, a diverses corporacions i organismes internacionals a través d'un virus informàtic. Aquesta rutina, anomenada "Petya", bloqueja els sistemes i exigeix un rescat de 300 euros.

Molts dels afectats encara no se n'han recuperat aquest matí i alguns han reconegut que han acceptat el xantatge i han pagat els 300 euros que exigeixen els cibercriminals. Aquest dimecres encara continuava l'extensió per Àsia, Polònia i Alemanya, on ha afectat la companyia de transports DHL. A França, la cadena Auchan i el banc Paribas han anunciat que han aconseguit desbloquejar els seus sistemes.

Els països més afectats d'aquest últim atac han estat Rússia i Ucraïna, amb instal·lacions com ara bancs, metros i aeroports que han deixat de funcionar amb normalitat. El ciberatac ha fet malbé el sistema informàtic de les instal·lacions de Txernòbil, però sense provocar cap risc.

Anar al contingut