Palma

Rita Barberá declara que Samaranch li va recomanar l'Institut Nóos per projectar València

En la seva compareixença com a testimoni en el "cas Nóos", l'exalcaldessa ha reconegut que es va reunir amb Urdangarin i Torres al seu despatx de l'Ajuntament però ha subratllat que li van dir que representaven a una entitat sense ànim de lucre

RedaccióActualitzat

L'exalcaldessa de València i senadora Rita Barberá ha declarat que va ser l'expresident del Comitè Olímpic Internacional, Joan Antoni Samaranch, qui li va proposar la contractació d'Iñaki Urdangarin. En la seva compareixença com a testimoni en el judici pel "cas Nóos", Barberá ha relatat que, després que València guanyés el concurs per organitzar la Copa Amèrica de vela, al 2003, Samaranch li va comentar que Nóos els podria ajudar a projectar encara més el nom de la ciutat. I ha admès una primera reunió amb Urdangarín i el seu exsoci Diego Torres al seu despatx de l'Ajuntament: "Van venir a explicar-me que ells tenien una entitat que es deia Nóos. M'importa molt dir que em van comentar que era una entitat sense ànim de lucre, és a dir, que no era per guanyar diners".

 

 

La senadora ha assegurat: "Jo no vaig negociar absolutament res del preu" de cap iniciativa. Barberá ha destacat: "Urdangarin és una persona que va ser medallista olímpic dues vegades, era vicepresident del Comitè Olímpic Espanyol, estava molt ben relacionat en els mitjans esportius internacionals i nacionals, i va parlar de fer unes jornades a València amb professors de l'Amèrica Llatina i de Harvard."

L'exalcaldessa ha afirmat davant del tribunal: "M'agradaria moltíssim que em creguessin que en el moment que acaba la reunió amb el senyor Urdangarin i el senyor Torres, també acaba la meva preocupació i ocupació en els 'València Summit'", un congrés organitzat per l'Institut Nóos i pel qual suposadament hauria rebut de manera irregular més de 3 milions d'euros públics. Rita Barberá ha remarcat: "Mai no he donat ni una sola ordre ni una sola instrucció" en relació a Urdangarin i Torres. Ha declarat que no va firmar res: "A mi no em corresponia donar o no la conformitat. Estic segura que es va fer amb tot el rigor del món."

L'exalcaldessa de València ha arribat en taxi a l'Audiència de Palma quan faltaven cinc minuts per les nou, sense fer declaracions. Compareix presencialment a Palma, ja que el tribunal li va denegar la possibilitat que declarés per videoconferència. Rita Barberá continua en el punt de mira de la causa que investiga un suposat delicte de blanqueig de capitals per part del grup municipal del PP de València.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut