Els enfrontaments no s'han aturat als carrers
Els enfrontaments no s'han aturat als carrers
Dimona

Quatre àrabs ferits en ser apunyalats per un jueu al sud d'Israel

Un portaveu de la policia diu que l'atac ha tingut "motius aparentment nacionalistes"

RedaccióActualitzat

Tensió a Israel per l'onada d'apunyalaments protagonitzats per palestins contra israelians. Quatre persones han resultat ferides a Dimona, al sud d'Israel, per un jueu armat amb un ganivet que ja ha estat detingut per la policia. Les víctimes són ciutadans àrabs i palestins. Un portaveu de la policia diu que l'atac ha tingut "motius aparentment nacionalistes".

Aquest és el primer atac amb arma blanca fet per un jueu des que dissabte van començar un seguit d'agressions semblants de palestins contra israelians jueus.  

Mentrestant, joves palestins i l'exèrcit israelià han continuat els enfrontaments al carrer, en una situació que s'ha comparat amb la que va precedir la darrera intifada. I aquest divendres la tensió encara pot ser més gran. Les autoritats israelianes han restringit l'accés de musulmans a l'Esplanada de les Mesquites, a Jerusalem.

El divendres és el principal dia de pregària per als musulmans. Per això, Hamas ja ha declarat que avui sigui una nova "jornada de la ira", com a protesta per una situació que fa ja tres setmanes que dura.

Anar al contingut