Putin amenaça d'apuntar míssils als Estats Units i a Europa
El president rus, Vladímir Putin, al programa de televisió "Línia directa" (Reuters)

Putin mantindrà les tropes a Síria per defensar els "interessos econòmics" russos

Actualitzat

El president rus, Vladímir Putin, s'ha sotmès a les preguntes dels ciutadans del seu país. Com cada any, "Línia directa amb Putin" ha comportat un desplegament televisiu gegantí. El cap d'estat rus ha rebut més de dos milions de preguntes i ha parlat des del cas Skripal fins a la guerra de Síria, passant per la prohibició de Telegram.

La guerra de Síria ha estat un dels temes tractats amb la pregunta d'un militar rus establert a Síria. Putin ha afirmat que, de moment, no té intenció de retirar el contingent militar rus del país àrab.

Malgrat que "implica pèrdues" d'oficials i soldats russos, el president de Moscou ha dit que necessiten mantenir-hi l'exèrcit per "garantir la seguretat de Rússia a la regió" i defensar els seus "interessos econòmics".

Actualment, Rússia té unitats militars establertes a la província mediterrània de Latakia, a Síria. També manté militars desplegats en algunes zones de control del règim sirià per garantir la seguretat.

Putin nega l'enverinament de l'exespia rus

Síria no ha estat l'única qüestió que ha respost Putin. L'abril passat, el govern de Moscou va anunciar que tancaria Telegram, un servei de missatges de telèfon. Putin s'ha justificat dient que, en l'atemptat de Sant Petersburg del 2017, els terroristes havien utilitzat aquesta aplicació.

Pel que fa al polèmic cas de l'enverinament de l'exespia Skripal, Putin s'ha mantingut ferm:

"El Regne Unit menteix. Si s'hagués utilitzat un agent militar, com ells sostenen, haurien mort al cap d'uns minuts o segons allà mateix."

Fa tres mesos, l'antic espia i la seva filla, Iúlia, van ser enverinats amb gas nerviós al Regne Unit. Des d'aleshores, Theresa May ha acusat Moscou d'estar-hi implicat, però Putin ho ha negat. El pare continua ingressat i la filla va ser donada d'alta fa dos mesos.

ARXIVAT A:
Pròxim Orient Síria
Anar al contingut