Londres

La filla de Skripal rep l'alta després de 37 dies ingressada per enverinament

Actualitzat

Iúlia Skripal ha estat donada d'alta de l'hospital britànic on l'han tractada de l'enverinament amb gas nerviós que va patir el 4 de març juntament amb el seu pare, l'agent doble Serguei Skripal. Ara es troba en un lloc segur, que es manté en secret per motius de seguretat.

La direcció de l'hospital ha explicat que el seu pare continua ingressat, però també va millorant i ja ha superat l'estat crític. Per això confien que, ben aviat, ell també podrà ser donat d'alta.


Skripal va ser condemnat a presó a Rússia per ser un agent doble i es va beneficiar d'un intercanvi d'espies acordat pels Estats Units i Rússia. Aleshores, Skripal, que ara té 66 anys, va ser acollit pel Regne Unit, on ha estat residint legalment.

La seva filla Iúlia, de 33, va arribar a Salisbury des de Moscou, on resideix, per visitar-lo. L'endemà tots dos van ser trobats inconscients en un banc del carrer després d'haver estat exposats a un agent nerviós que les autoritats britàniques van dir que era Novitxok.

Tot i que la font exacta del verí no ha pogut ser verificada pels laboratoris britànics, el govern de Theresa May manté que Rússia hi està al darrere, cosa que Moscou nega, en un intercanvi d'acusacions que remet a l'època de la guerra freda i que ha desencadenat, també, una onada d'expulsions de diplomàtics en tots dos bàndols.

ARXIVAT A:
Espionatge
Anar al contingut