Puigdemont i Iceta se les tenen per la "desinfecció" i Domènech es reivindica

Actualitzat

El cap de llista de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont, demana a l'executiu espanyol que es retiri de la causa contra el govern de la Generalitat com ho va fer amb l'euroordre. Puigdemont, en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", des de Brussel·les, deixa clar que continua sent el president cessat il·lícitament i envia aquest missatge implícit a ERC.

 

Carles Puigdemont ha tornat a preguntar al govern del PP si acceptarà els resultats que surtin del 21 de desembre, i ha recordat que qui s'ha negat a dialogar fins ara és Mariano Rajoy.

A Iceta, li ha retret que hagi permès que es parli de "desinfecció", fent referència a les paraules, fa uns dies, de l'exministre Borrell.

"Em sembla impresentable -fins i tot que Miquel Iceta ho permeti- que hi hagi gent que pensi que som una infecció, que consideri que ser independentista és infectar, que els catalans som un país malalt que cal curar. No vull el meu país governat per aquesta mena de gent. El senyor Iceta representa això. És una vergonya per al PSC que hagi passat de la pancarta 'Som una nació' a 'Som una infecció'."

 

Miquel Iceta ha respost a Puigdemont, aquest matí, en una conferència del Fòrum Primera Plana, a Barcelona. El cap de llista del PSC ha dit que cadascú tria les paraules que considera més oportunes per expressar els seus posicionaments i que, "quan Borrell parla de la necessitat d'esclarir les coses per no tancar en fals les ferides, té raó". I ha afegit:

"Tenim una ferida -i no vull ferir sensibilitats- enverinada. Aquí s'ha volgut dividir un país i enfrontar uns territoris amb uns altres. Aquí s'ha volgut aixecar una frontera. Aquí s'ha volgut fer aparèixer un problema polític com un greuge a la dignitat d'un poble. O tot això som capaços de netejar-ho o no ens en sortirem."

Iceta vol ser president amb els vots de Ciutadans, PP i els comuns, però Xavier Domènech, el cap de llista per Barcelona, ha reiterat que no el farà president:

"Hi ha una subvariant que és el somni, la construcció necessària per sobreviure, d'Iceta, que és dir 'amb aquest bloc acabaré sent jo president'. De ben segur que això no passarà."

 

Domènech ha reivindicat el catalanisme progressista perquè considera que "sí que suma més del 50%" del suport de la ciutadania i permet un govern transversal". Considera que el bloc independentista, que ha governant fins ara, "no té ni idea de com continuar endavant", i que el bloc constitucionalista, és "en si mateix la demostració de l'esgotament de la Constitució".

ARXIVAT A:
Eleccions 21DPSCEn comúJxCat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut