Glasgow

Clara Ponsatí és víctima d'una persecució política, segons el seu advocat

L'advocat, Aamer Anwar, rector de la Universitat de Glasgow, diu que Ponsatí s'entregarà aquest dimecres

RedaccióActualitzat

Escòcia és un dels escenaris judicials. Allà hi resideix ara Clara Ponsatí, que ha rebut també una euroordre enviada pel Suprem. El seu advocat diu que s'entregarà voluntàriament aquest dimecres. L'advocat de Ponsatí, Aamer Anwar, rector de la Universitat de Glasgow, considera que la consellera cessada és víctima d'una persecució política.

Anwar prepara la compareixença d'aquesta setmana, en una comissaria primer i davant del jutge després a Edimburg, un tràmit que Ponsatí ja va fer a Brussel·les. Allà va quedar en llibertat amb alguna mesura cautelar. L'advocat admet que la situació és complicada.

"Als tribunals no els agrada sentir que un altre membre de la Unió Europea no respecta les lleis ni la Convenció Europea dels Drets Humans. No és una batalla qualsevol, ho acceptem. Sabem que tenim al davant una batalla molt difícil"

Aamer Anwar té molt clar que els polítics independentistes són perseguits.

"Han fet una persecució política, un atac als polítics catalans. Quan en un sistema com en el català tens el govern a l'exili o sota custòdia, xoca molt. Perquè no parlem d'un país a l'Àfrica o a l'Àsia o a la Xina. Parlem d'un país de la Unió Europea, al costat de casa"

A la Universitat de Saint Andrews no s'ho creuen

A la Universitat de Saint Andrews, la més prestigiosa d'Escòcia, on Clara Ponsatí ha tornat a la docència, no s'acaben de creure la petició de fins a 30 anys de presó per una rebel·lió violenta que afronta la seva professora. En un gest molt poc usual, la seva màxima responsable, Sally Mapstone, ha mostrat el seu suport total a la que va ser consellera d'Educació de Carles Puigdemont.

"El que sentim és que la situació de la Clara suggereix que podria estar sent perseguida pel seu pensament polític. Això és aberrant i farem tot el que puguem per donar-li suport"

Aquest dimarts, el diari escocès "The National" posa la qüestió catalana a la portada de la seva edició. El suport de la Universitat de Saint Andrews a Clara Ponsatí i la resposta davant del consolat d'Edimburg són els dos temes principals de la primera pàgina del rotatiu.

ARXIVAT A:
Article 155InvestiduraProcés catalàEleccions 21DGovern empresonatRebel·lió
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut