Barcelona

Òmnium denuncia que se'ls vol "criminalitzar" en una plaça de Sant Jaume plena

Centenars de persones es concentren al centre de Barcelona contra la "persecució" de l'entitat

RedaccióActualitzat

Centenars de persones s'han concentrat a la plaça de Sant Jaume de Barcelona en protesta per l'operació que la Guàrdia Civil ha fet aquest dijous. Els agents han escorcollat la seu d'Òmnium Cultural -una inspecció que continuava a l'hora de la concentració- i han detingut un alt càrrec de la Generalitat, el secretari de Difusió, Antoni Molons, que ha quedat en llibertat amb càrrecs.

A més de membres de la junta nacional i les territorials d'Òmnium, han assistit a la manifestació el president del Parlament, Roger Torrent, diputats com Elsa Artadi, Xavier Domènech o Carles Riera i dirigents sindicals com Camil Ros.

El vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, ha assegurat que no s'estaran quiets davant la "persecució política" i els intents de "criminalitzar" l'entitat:

"Davant aquest nou atac inqualificable, Òmnium manifesta que estem davant una clara persecució política de la nostra entitat. És evident que les nostres idees molesten l'aparell polític i judicial. En ple segle XXI, això hauria d'avergonyir qualsevol demòcrata".

És el segon cop en els últims mesos que hi ha un escorcoll a la seu de l'entitat cultural. Mauri ha afegit que no podran vincular Òmnium amb una suposada malversació de fons públics i ha defensat que l'entitat es finança amb les quotes de més de 100.000 socis:

"No trobaran cap indici de malversació de fons públics. Tot i que alguns no ho entenguin, nosaltres ens financem amb les quotes de més de 100.000 socis i no rebem cap euro de la Generalitat. A la nostra seu només hi trobaran més de 50 anys treballant per la llengua, la cultura i la cohesió social."

El dirigent d'Òmnium ha recordat que aquest divendres farà 5 mesos de l'empresonament de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez pel suposat delicte de sedició. Mauri ha fet una crida a la unitat per "fer avançar" el país:

"És urgent treballar des de la unitat de tots els demòcrates per compartir estratègies i objectius que ens permetin defensar-nos de tanta repressió i avançar com a país."

La concentració ha acabat amb el cant de "L'estaca". A la plaça s'han sentit crits com "Fora les forces d'ocupació", "Tots som Òmnium" o "Ni uns pas enrere".

Les mobilitzacions s'han repetit en altres ciutats catalanes, com Girona, Lleida o Tarragona.

 

 

 

Protesta també a la comandància de la Guàrdia Civil

Un cop acabada la concentració de Barcelona, alguns dels participants han enfilat cap a Gràcia, per la Via Laietana, per anar cap a l'altra protesta convocada davant l'operació de la Guàrdia Civil. En aquest cas, organitzada pels Comitès de Defensa de la República (CDR) i davant la comandància del cos a la Travessera de Gràcia.

 

 

 

Desenes de persones s'hi han concentrat de forma pacífica, enfront d'un ampli dispositiu policial, que ha fet un cordó davant del recinte.

Els CDR han cridat a manifestar-se a tots els municipis on hi hagi representació de la Guàrdia Civil.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut