Sitges

Nens diabòlics i un emocionant thriller carcerari marquen el pols del quart dia de Sitges

Els nens diabòlics han agafat el relleu dels vampirs a Sitges amb la presentació de dos films en competició on són els nens els que fan por. El català Jaume Collet-Serra presenta la seva nova pel·lícula, "Orphan", en la qual una parella adopta una nena òrfena que resulta ser la maldat personificada. També es projecta l'últim film del director britànic Tom Shankland, "The Children". Presentada en una de les sessions especials del Festival, "Celda 211", la nova pel·lícula de Daniel Monzón, ha recollit forts aplaudiments.

Actualitzat
Jaume Collet-Serra torna al gènere de terror en una producció nord-americana, després del seu debut amb "House of Wax", i amb estrelles de Hollywood com a protagonistes, com són Vera Farmiga ("Infiltrados") o Peter Sarsgaard ("Boys don't Cry"). El film del barceloní crea una gran tensió al voltant del secret que guarda Ester, la jove i inquietant protagonista, interpretada per l'actriu de 12 anys Isabelle Fuhrman.

En roda de premsa a Sitges, Collet-Serra reconeix que "és complicat" treballar amb nens -a "Orphan" n'hi apareixen tres-, però assegura que ha estat fàcil dirigir Fuhrman perquè l'actriu "ha sabut captar molt bé el personatge". La jove, que era la primera vegada que es posava darrere les càmeres, ha confessat que és el primer cop que veu una pel·lícula de terror.

El film s'ha estrenat als Estats Units, on porta recaptats més de 40 milions de dòlars, amb polèmica perquè diverses organitzacions asseguren que perjudica la imatge dels nens adoptats. El pròxim 16 d'octubre arribarà a les pantalles catalanes.

Sitges també presenta a competició la darrera pel·lícula del director britànic Tom Shankland. "The Children" mostra una cinta on les criatures innocents es converteixen en assassins implacables dels seus pares. Tot i que beu de films clàssics com "Los niños del maíz", la veritat és que la presentació en altres festivals europeus no ha anat gaire bé.

Emocionant thriller carcerari


En sessió especial el públic de Sitges ha pogut veure "Celda 211", interpretada, entre altres, pels actors Antonio Resines i Luis Tosar a les ordres del director de cinema Daniel Monzón. Durant els 111 minuts de metratge el públic ha quedat enganxat a les seves butaques seguint les peripècies d'uns amotinats, amb el pres Malamadre al capdavant, i un funcionari en el seu primer dia de treball, que per sobreviure al motí es farà passar pel que no és.

Durant una multitudinària roda de premsa, Monzón ha dit que sempre intenta fer "el que l'emociona" i, en aquest cas, amb un guió de Jorge Guerricaecheverría, a partir d'una novel·la amb el mateix títol de Francisco Pérez Gandul, ha construït una pel·lícula coral, amb molta acció i girs inesperats.

Dibuixos animats i nostàlgia

Els dibuixos animats també han estat protagonistes aquest diumenge a Sitges, concretament els "anime" o animació japonesa. S'ha presentat a competició la nova faula de Miyamoto Musashi, "The Dream of the Last Samurai", i fora de competició arribava l'esperada segona part d'"Evangelion", la prestigiosa sèrie de culte dels 90 que està sent revisada pel seu autor, Hideaki Anno, i convertida en diversos llargmetratges.

I per als nostàlgics de les pel·lícules clàssiques de terror, aquest diumenge s'ha tornat a projectar un puntal d'aquest gènere, "Malson a Elm Street", l'horrorosa pel·lícula dels 80 que va llançar a la fama un dels personatges més terribles del cinema, Freddy Kruger.


Tot seguit podeu veure alguns tràilers de les pel·lícules que es projecten avui a Sitges:

Orphan




The Children




Evangelion 2.0


Anar al contingut