Neus Munté, portaveu del govern (ACN)
Neus Munté, portaveu del govern (ACN)
Barcelona

Munté nega que vincular l'aprovació dels pressupostos al referèndum sigui un xantatge

Fa una crida a les formacions que volen tirar endavant un projecte democràtic per a Catalunya perquè s'aprovin els pressupostos

RedaccióActualitzat

La consellera de la Presidència i portaveu del govern, Neus Munté, nega que vincular l'aprovació dels pressupostos amb la celebració del referèndum sigui un xantatge, tal com diu la CUP.

Segons Neus Munté, els comptes del 2017 no són un xantatge sinó "una necessitat de país" i ha recordat que "sempre és millor un nou pressupost que una pròrroga pressupostaria, que permet molt poc marge de maniobra":

"Amb aquesta voluntat de construir un país nou; de complir amb tots els manats democràtics que surten del Parlament de Catalunya; d'avançar en les estructures d'Estat; de poder preparar tot el que calgui per aquest nou referèndum, calen aquests nous comptes, calen els pressupostos. I això no és cap xantatge, no ho és, és una crida a la responsabilitat de tots"

La consellera ha recordat que el projecte de llei de pressupostos presentat al Parlament no preveu cap increment de l'IRPF, ni de l'impost de patrimoni ni el de successions. En canvi, ha apuntat que sí que hi ha hagut recorregut per recaptar més recursos amb altres figures fiscals.

Neus Munté fa una crida a les formacions que volen tirar endavant un projecte democràtic per a Catalunya perquè s'aprovin els comptes. La consellera ha dit que aquesta legislatura és "excepcional" i, per tant, obliga tothom a fer els passos amb màxima lleialtat i responsabilitat.

 

 

Anar al contingut