Restes de la furgoneta sinistrada a l'N-340 a Alcanar
Restes de la furgoneta sinistrada a l'N-340 a Alcanar
Alcanar

Mor el conductor d'una furgoneta a Alcanar en un nou accident a l'N-340

El delegat del govern a l'Ebre lamenta que morin persones a l'N-340 mentre l'Estat no aplica els desviaments acordats

Actualitzat

El conductor d'una furgoneta ha mort aquest dimarts en xocar frontalment amb un camió a l'N-340 a l'altura d'Alcanar, al Montsià. Aquesta nova mort a l'N-340 ha provocat l'indignació del delegat del govern de la Generalitat a lesTerres de l'Ebre, Xavier Pallarés, que ha dit que no es pot "assumir més morts ni ferits a l'N-340" i demana a l'Estat que compleixi els acords establerts de desviar els vehicles pesants per l'autopista AP-7.

 

 

L'accident, que ha provocat talls de la carretera en tots dos sentits, ha passat cap a un quart de 7 del matí i, com a conseqüència, ha mort el conductor de la furgoneta. Al lloc de l'accident s'han enviat cinc patrulles dels Mossos d'Esquadra, cinc dotacions dels Bombers de la Generalitat i dues ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

 

 

Aquest és el segon accident a l'N-340 que hi ha en poques hores al terme municipal d'Alcanar, després que aquest dilluns un camió va bolcar a les Cases d'Alcanar i va resultar ferit el conductor. L'últim accident mortal a l'N-340 a Alcanar, va ser el 23 de juny quan van xocar dos camions i va morir un dels conductors.

No s'apliquen els acords            

Xavier Pallarés exigeix que Foment aprovi les bonificacions corresponents i que la mesura i el compromís que es va acordar  ja fa temps es facin efectius. "No podem esperar més", ha dit.

El delegat ha afegit que, per la seva part, la Generalitat ja té llestes les restriccions per aplicar els desviaments dels vehicles cap a l'AP-7.

​Pallarés ha lamentat "profundament" la mort d'una altra persona a l'N-340 aquesta matinada i ha demanat "prudència" als conductors ja que en aquest període estival el trànsit augmenta considerablement a l'N-340 i també en altres vies del territori. "Hem d'anar amb molt de compte per evitar i no haver de lamentar fets irreversibles", ha apuntat.

 

 

Senyalització a punt            

La Generalitat ja ha publicat la resolució al DOGC per aplicar les restriccions i, a través de Territori i Sostenibilitat, ha instal·lat la senyalització vertical que informa de la restricció de vehicles pesants a les dues vies. L'aplicació ha quedat pendent de les gestions del govern espanyol.

Els vehicles o conjunts de vehicles de transport de mercaderies de quatre o més eixos -iguals o superiors a 26 tones- no podran circular per l'N-340 entre el límit amb Castelló, a Alcanar fins a l'Hospitalet de l'Infant, i en el tram entre Altafulla fins a Vilafranca del Penedès.

L'objectiu és descongestionar i reduir la sinistralitat en aquestes carreteres i millorar la mobilitat. Aquestes mesures permetran desviar entre 3.800 i 4.000 camions diaris de l'N-340 cap a l'AP-7, cosa que millorarà la seguretat i la fluïdesa a la carretera.    

ARXIVAT A:
TrànsitInfraestructures
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut