Barcelona

Molta intensitat a l'AP-7 i als accessos a la costa en la tornada del pont de l'1 de maig

El pont del Primer de Maig ha estat per a molts l'estrena de la temporada de platja, que s'han omplert de gom a gom durant els quatre dies de festa. I a l'hora de tornar a casa, la gran afluència de gent en aquestes destinacions s'ha donat cita a les carreteres. Les retencions han començat ja al matí però els problemes de trànsit han anat a més durant la tarda. Les principals cues s'han registrat a l'AP-7 sud, a l'alçada dels peatges de Tarragona i el Vendrell, i a les variants de la Costa Brava que enllacen amb l'autopista, especialment la C-35. L'autopista del Garraf no ha estat una alternativa pels que venien del sud perquè també ha anat plena. A última hora, els accidents han complicat el trànsit en diferents punts de la xarxa viària.

Actualitzat
L'autopista AP-7 ha tornat a ser la protagonista en matèria de trànsit en aquesta "operació retorn". A Tarragona i en sentit nord s'hi han registrat retencions acordeòniques que en algun moment han afectat un tram de 19 quilòmetres però que, poc a poc, s'han anat escurçant. També a l'alçada del Vendrell i de Gelida els cotxes han hagut d'alentir la seva marxa i en ocasions aturar-se en trams de gairebé deu quilòmetres. L'obertura del carril addicional a partir del peatge del Vendrell de sis a vuit del vespre ha millorat la circulació en aquest punt, però encara passades les nou de la nit s'arrossegava molta intensitat. Els conductors han deixat sentir la seva indignació tocant el clàxon al seu pas pel peatge en veure com havien de pagar per, en molts casos, gairebé ni moure's. També a la zona sud de Catalunya, a la Nacional 340 entre Torredembarra i el Vendrell, s'han registrat problemes de trànsit.

A la banda nord de Catalunya, els problemes s'han concentrat a les vies que enllaçen els diferents destins amb l'autopista. El pitjor malson pels conductors ha estat la C-35. Durant tot el dia els conductors han necessitat carregar-se de paciència perquè les retencions han arribat a superar en alguns moments els quinze quilòmetres a l'alçada de Vidreres i en direcció Maçanet de la Selva. Altres carreteres d'accés al litoral de la Costa Brava com la C-65 a Llagostera i la C-66 a Bordils també han patit retencions al llarg de tot el diumenge. En canvi, un cop a l'AP-7 la circulació ha estat fluida durant bona part del dia a excepció d'unes hores a la tarda als voltants del peatge de la Roca del Vallès.

Altres vies no s'han escapat tampoc de la processó de cotxes, especialment la C-32, l'autopista del Garraf que s'utilitza com alternativa a l'AP-7 venint del sud. Aquesta ha registrat les principals retencions a la zona de Sitges.

Altres incidències viàries destacables del retorn del pont de l'1 de maig han tingut com a origen accidents. El més greu ha estat a la carretera que enllaça Llívia amb Puigcerdà, la N-154, on dues persones han perdut la vida en una col·lisó frontal. El sinistre ha obligat a tallar la via en els dos sentits de la marxa i a desviar el trànsit. Un accident a l'A-2 ha obligat a tallar un carril de l'autovia i ha provocat cues de fins a deu quilòmetres a Tàrrega. També s'han hagut de desviar els vehicles que circulaven per la C-26, entre la Vall de Bianya i Sant Joan de les Abadesses en incendiar-se un vehicle. Un quart accident, aquest a l'autopista del Maresme a l'alçada de Sant Pol de Mar ha reduït a només un els tres carrils de la via provocant lleugeres retencions.

El Servei Català de Trànsit calcula que més de 550.000 vehicles han tornat aquest diumenge a Barcelona i la seva àrea metropolitana.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut