El ministre de Justícia, Rafael Catalá
El ministre de Justícia, Rafael Catalá

Govern espanyol: "Es va veure més assetjament a policies que violència de policies"

RedaccióActualitzat

Tant el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, com el de Justícia, Rafael Catalá, consideren que hi va haver més violència de les persones que volien votar contra els efectius de la policia i la Guàrdia Civil que no pas a l'inrevés.

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha defensat aquest dilluns en una entrevista a Onda Cero el paper de les forces i cossos de seguretat durant l'1-O. Segons Catalá, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil van fer un "ús limitat de la força" i que van actuar amb "prudència". De fet, el ministre ha assegurat que va veure més agressions cap a la policia i noi al revés:

"Vaig veure més assetjament a policies que violència de policies."

El ministre de Justícia creu que les forces de seguretat espanyoles van fer una feina "extraordinària" durant la jornada de diumenge, una jornada, diu, on "no hi va haver cap referèndum", sinó "moments puntuals de votacions".

En una altra entrevista a TVE aquest dilluns, Catalá ha insistit en la bona actuació de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil:

"Ahir hi va haver una actuació exemplar de les forces de seguretat de l'Estat. Em sembla que algú ha intentat posar el focus en tot el contrari."

Català també ha dit que té una voluntat absoluta per trobar una solució al conflicte, però ha advertit que ningú traurà beneficis de la situació actual:

"Que ningú imagini que com a conseqüència del conflicte que s'ha generat en els darrers temps algú obtindrà algun avantatge. Això seria pagar un preu per un xantatge."

El ministre ha subratllat la importància que les forces polítiques s'asseguin a parlar tan aviat com sigui possible. I sobre l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, Català ha remarcat que és un instrument més que pot ser utilitzat.

 

Zoido: "La policia va fer el que havia de fer"

El ministre de l'Interior ha defensat l'actuació de les forces de seguretat de l'Estat l'1-O.

"Els policies vau fer el que havíeu de fer: honrar l'uniforme que vestiu, que té una història de 193 anys de vida."

Zoido ho ha afirmat a Sevilla, durant els actes commemoratius del Dia de la Policia. El ministre ha recordat el mandat constitucional que té la Policia Nacional de protegir i garantir els drets i llibertats. Ha subratllat:

"La cohesió, la pau social, la convivència en democràcia no serien possibles si no comptéssim amb les altíssimes cotes de seguretat i llibertat que proporcioneu amb el vostre treball, perfectament coordinat amb el de la resta de forces i cossos de seguretat."

I ha afegit:

"Així ho feu sempre, com vam poder comprovar ahir amb el comportament dels vostres companys presents a Catalunya per garantir el compliment de la llei; perquè així ho ordenava un mandat del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que instava a actuar per impedir el simulacre de referèndum, i així ho va fer la Policia Nacional, perquè us distingiu per complir sempre amb la vostra obligació."

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut