BaRcelona

Millo acusa Puigdemont de voler "imposar les seves idees de manera dictatorial"

El delegat del govern a Catalunya assegura que si el govern se salta la llei "entra en funcionament el poder judicial"

RedaccióActualitzat

El delegat del govern espanyol a Catalunya descarta la suspensió de l'autonomia si l'1 d'octubre es fa el referèndum. En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", Enric Millo ho ha deixat tot en mans del poder judicial:

"Que no posin en perill l'autogovern aquells que s'han pensat que poden imposar les seves idees de manera absolutista i dictatorial, saltant-se el marc vigent. Això no hi té lloc en una democràcia, I si algú pretén saltar-s'ho, aleshores entra en funcionament el poder judicial."

Preguntat sobre si es veu de president de la Generalitat en funcions arran d'una eventual inhabilitació del president Carles Puigdemont, Millo ha contestat:

"Estem infinitament lluny d'una situació com aquesta"

La polèmica per la coordinació policial

Pel que fa a l'accés dels Mossos a la informació de l'Europol, Millo ha assegurat que el govern no ha acceptat el model d'integració que l'executiu basc sí que va admetre per a l'Ertzaintza.

La Generalitat, ha afegit, pretén, tenir rang d'estat. Tot i això, ha assegurat:

"No hi haurà absolutament res que pugui fer l'Ertzaintza en relació amb l'Europol que no puguin fer els Mossos d'Esquadra. Més clar no l'hi puc dir."

L'accés a la informació, diu Millo, ja es té ara malgrat, però a partir del setembre es posarà en marxa un grup de treball que ha de trobar una fórmula satisfactòria per a tothom.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut