L'FMI rebaixa les previsions econòmiques a nivell global
Edifici de la seu del Fons Monetari Internacional a Washington (Reuters)
Washington

L'FMI considera "preocupant" la situació a Catalunya i crida a negociar

En un informe, el Fons Monetari Internacional assenyala que els moviments d'independència regionals "podrien afegir incertesa" a l'economia espanyola

Actualitzat

El Fons Monetari Internacional (FMI) ha reconegut que la situació a Espanya és "preocupant" a causa de les tensions polítiques a Catalunya i ha instat totes dues parts que "no actuïn de manera precipitada" i "negociïn". L'economista en cap de l'FMI, Maurice Obstfeld, ha subratllat que hi ha molts beneficis potencials en totes dues parts si obren una negociació.

"La situació a Espanya és de ben segur preocupant, ja que causa molta incertesa tant per a l'economia catalana com per a l'espanyola."

En un informe, l'FMI assenyala que els moviments d'independència regionals "podrien afegir incertesa" a l'economia espanyola. L'economista en cap de la missió de l'FMI a Espanya, Andrea Schaechter, indica que, en l'àmbit estatal, "desfer els èxits de les reformes podria ennuvolar les perspectives de creixement a llarg termini".

El cap de l'FMI a Espanya ha assegurat que, tot i que les perspectives "són actualment fortes", la "prolongació de les tensions i la incertesa en relació a Catalunya podrien afectar la confiança i les decisions d'inversió".

 

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut