Les iniciatives que prometen revolucionar el futur presentades a l'MWC

RedaccióActualitzat

El Mobile World Congress (MWC) és ple d'iniciatives que revolucionaran el futur proper.

Nokia, per exemple, és al congrés per presentar un model de ciutat intel·ligent on tot està connectat. Telefónica, per la seva banda, ha presentat la iniciativa "Internet per a tots", que vol resoldre el problema de la connectivitat a internet al món rural de Llatinoamèrica.

El director global d'Innovació de Telefónica, Gonzalo Martín-Vila, ha explicat que el projecte es troba en una fase "molt inicial". Un dels socis que participa en aquest projecte és Facebook.

Samsung ha presentat el nou Galaxy S9, un mòbil amb càmera millorada i capaç de gravar amb súper càmera lenta, i el producte estrella de Huawei ha estat un ordinador portàtil amb una càmera integrada al teclat.

La tecnologia 5G

L'anomenada tecnologia 5G es desplegarà a partir de l'any 2020 i es preveu que revolucionarà sectors com la salut, l'automòbil o l'entreteniment.

 

 

Algun exemple del que les operadores i les empreses del sector podran fer a través dels mòbils i dispositius que funcionaran amb aquesta xarxa és: viure les retransmissions esportives de manera immersiva, en 8k i 360 graus, o omplir els cotxes de sensors que, entre altres coses, permetran la conducció automàtica.

 

"Pots triar estar a una part de l'estadi, o a una altra, o fins i tot veure una jugada des del punt de vista del jugador que llançarà un penal, per exemple".

 

 

Iniciatives enfocades a l'espai

Es pot provar l'experiència d'aterrar a la Lluna amb un simulador de realitat virtual que utilitzen els astronautes per entrenar-se, o es pot descobrir un projecte que tracta d'incorporar un servidor dins d'una nau espacial que té l'objectiu de fer més ràpides i barates les comunicacions amb el planeta Mart.

 

 

La salut

El sector de la salut és un dels més representats al Mobile World Congress.

Algunes de les iniciatives relacionades són, per exemple, l'adhesiu que presenta l'empresa catalana "SkinTemp", conjuntament amb el centre tecnològic Eurecat, que substitueix el termòmetre, pensat especialment per a nadons. L'infant el duu enganxat a la pell i l'aparell envia la informació sobre la temperatura directament a un "smartphone".

 

"A més a més, d'aquestes lectures que va fent et fa una taula de dades i tu les pots exportar per correu electrònic, o WhatsApp o... el mitjà que vulguis", ha declarat Ignacio Faura, el cofundador de Skin-Temp.

 

També hi ha el BrainCom, un sensor que es col·loca al còrtex cerebral, llegeix el pensament i permet la comunicació entre persones que han perdut la parla, o el pegat que mesura la radiació solar i adverteix, a través del mòbil, del temps que podem estar-hi exposats.

ARXIVAT A:
Mobile World Congress
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut