Barcelona

L'ANC demana que s'investeixi Puigdemont perquè diu que "és un clam"

Ho ha afirmat aquest dilluns la presidenta de l'entitat, Elisenda Paluzie, a "Els matins" de TV3

RedaccióActualitzat

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) demana que les formacions independentistes arribin a un acord per investir Carles Puigdemont com a president de la Generalitat. La seva presidenta, Elisenda Paluzie, ha assegurat, en una entrevista a "Els matins" de TV3, que a les mobilitzacions d'aquest diumenge hi havia "un clam" perquè Puigdemont fos investit:

"Hem de tenir un gest de dignitat i de responsabilitat amb relació al compromís que van tenir els partits polítics en les eleccions el 21D, que es van presentar dient que es restituiria el govern legítim i la presidència de la Generalitat. Això és el que hem de fer"

Juntament amb el nou vicepresident de l'entitat, Josep Cruanyes, Paluzie ha remarcat que no s'ha d'actuar "a la defensiva" i que cal fer un pas endavant: "El que no podem acceptar és que el president de Catalunya no l'esculli el Parlament de Catalunya."

En el cas que la investidura de Puigdemont acabi als tribunals, la presidenta de l'ANC ha dit que "almenys hi aniríem des d'una situació de força de l'independentisme, perquè ens trobem amb la possibilitat que s'arribi a la mateixa situació perquè no es posen d'acord i hi anem des d'una posició de feblesa".

Paluzie ha considerat "molt greu" que aquest diumenge es detingués Puigdemont al nord d'Alemanya, i ha apel·lat als valors fundacionals  
de la Unió Europea, impulsada per l'excanceller alemany Konrad Adenauer, entre d'altres.

Tant Junts per Catalunya com la CUP són favorables a investir Carles Puigdemont. Des d'Esquerra Republicana s'apunta que Puigdemont mai ha deixat de ser el seu candidat, però matisa que cal parlar-ne.

ARXIVAT A:
Article 155Procés catalàEleccions 21DGovern empresonatInvestidura
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut