Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona es personarà com a acusació particular per l'agressió racista a Ciutat Vella

La fiscalia investiga els fets com una lesió amb l'agreujant contra la dignitat de les persones i un testimoni explica com es va produir l'agressió

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Barcelona considera que l'agressió de dos homes a una dona embarassada que duia nicab a Ciutat Vella són molt greus i cal estar alerta, però que es tracta d'un cas d'islamofòbia aïllat. El tinent d'alcalde de Ciutadania, Transparència i Participació, Jaume Asens, ha anunciat a "Els matins" de TV3 que l'Ajuntament es personarà com a acusació particular per l'agressió racista.

Asens ha assegurat també que des del consistori es vol fer un protocol que permeti actuar més coordinats amb la Fiscalia de Delictes d'Odi. En qualsevol cas, Asens assegura que no s'ha d'abaixar la guàrdia i avança que es farà una campanya per garantir el respecte a la diversitat.

"No hem d'abaixar la guàrdia contra la islamobòfia i per això farem una campanya per garantir el respecte a la diversitat."

Els fets van passar dilluns al centre de la ciutat, a la cantonada del carrer Princesa amb Comerç. Dos homes amb vincles amb les Brigadas Blanquiazules d'extrema dreta van increpar la dona perquè anava tapada. Segons explica un cambrer, testimoni directe dels fets, l'agressió va començar de manera gratuïta, sense que ni víctimes ni agressors es coneguessin, i amb insults racistes dirigits a la dona embarassada vestida amb nicab, el vel integral que només deixa veure els ulls.

Unes ofenses que van provocar un forcejament entre els detinguts i la parella de la víctima, una dona d'origen marroquí -en avançat estat de gestació-, que va rebre una puntada de peu a l'abdomen quan va intentar defensar la seva dona.

Fonts policials confirmen que els dos arrestats han tingut vinculació amb el grup d'ultres de les Brigadas Blanquiazules de l'Espanyol. La fiscalia investiga els fets com una lesió amb l'agreujant contra la dignitat de les persones, perquè van proferir insults contra les creences religioses de la víctima. Els detinguts, ara en llibertat amb càrrecs, estan obligats a comparèixer cada quinze dies al jutjat. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut