"La Riera" tanca definitivament després de vuit anys en antena

La sèrie diària de TV3 s'acomiada com a programa més vist del dia i amb 529.000 espectadors

RedaccióActualitzat

Aquest diumenge, la fonda de Can Riera ha tancat definitivament amb una vetllada amb el títol "El final de la Riera". Com és lògic, aquest comiat s'ha fet a TV3, amb l'últim capítol de la sèrie, que ha estat el més vist del dia amb un 21, 8% de share i 529.000 espectadors. També ha anat seguit d'un programa especial sobre els últims dies de rodatge de la sèrie.

La gala ha tingut la participació de molts dels actors que han passat per la sèrie durant aquestes vuit temporades, com Mercè Sampietro, David Selvas, Jordi Planas, Anna Sahún o Pep Antón Muñoz. La gala també ha inclós un concurs en què s'han subhastat alguns dels objectes emblemàtics de la sèrie.

L'últim episodi

En l'últim episodi s'han tancat trames intenses que calia resoldre i que han estat el motor d'aquesta última temporada.

 

 

Durant la gala també s'ha emès "Desmuntant la Riera", un programa que s'endinsa en els últims dies de rodatge de la sèrie i que descobreix els moments clau de la sèrie, les emocions, intrigues, rivalitats i curiositats viscudes durant aquestes vuit temporades.

D'aquesta manera s'ha tancat un viatge que va començar amb el Sergi Guitart tornant a casa i trobant-se amb una família que era molt diferent de la que ell recordava, i que al llarg d'aquests anys encara ha canviat molt més. Una família de la qual potser voldrà fugir definitivament.

El #FinalRieraTV3, un èxit també a Twitter

L'emissió va generar 12.687 tuits, que la van convertir en el quart programa de televisió més comentat del dia a Espanya. El minut d'or de la conversa va ser a les 00.20, quan es van arribar a registrar 372 tuits per minut, coincidint amb el desenllaç.

La subhasta d'objectes de la sèrie com el joc de cafè de la Mercè o la bata i la cinta de la Maribel també va tenir molt bona acollida a Twitter.

21.000 espectadors diaris

Des del moment de l'estrena, "La Riera" ha tingut un públic incondicional que l'ha convertida en líder de la seva franja durant totes vuit temporades. En la darrera, la seva emissió per TV3 ha acumulat una mitjana de 321.000 espectadors, amb una quota de pantalla del 18,8%, a més d'un 2% en l'emissió del vespre pel 33, 55.000 espectadors.

 

 

El capítol més vist d'aquesta temporada ha estat el 1.420, emès el dia de Sant Esteve en horari de prime time. Aquest episodi, que corresponia a l'aturada de la sèrie abans de les vacances de Nadal i on es vivia un dels grans moments de la sèrie amb l'assassinat del Claudi, va tenir una mitjana de 474.000 espectadors i una quota del 17,2%.

Un èxit també a internet

En visionats a la carta per internet "La Riera" també es troba en el podi dels programes més vistos fins a assolir en la vuitena temporada els onze milions i mig de reproduccions i una mitjana de 80.000 usuaris únics setmanals. Una xifra que situa aquesta temporada de la sèrie com la més vista per internet.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut