Experts forenses agafen proves al lloc dels fets, al centre d'Estocolm. (Foto: Reuters)
Experts forenses agafen proves al lloc dels fets. (Foto: Reuters)
Estocolm

La policia sueca creu que el presumpte terrorista suïcida d'Estocolm tenia ajuda

La policia sueca considera molt probable que el presumpte terrorista suïcida que dissabte es va immolar al centre d'Estocolm tingués ajuda i hagués planificat una massacre. El fiscal en cap que coordina la investigació de l'atemptat, Thomas Lindstrand, ha informat que tenen pràcticament confirmada la identitat del presumpte kamikaze, l'únic mort en els fets, que duia una cinturó bomba, una bomba a sobre i una olla de pressió a la motxilla.

Actualitzat
El fiscal en cap ha explicat que, a l'espera de les proves d'ADN, estan segurs "en un 98%" de la identitat del presumpte terrorista, un home de 28 anys que hauria emigrat a Suècia l'any 1992 després d'haver cursat estudis al Regne Unit. En relació amb els fets, la policia britànic ha escorcollat aquest dilluns al matí un pis al nord de Londres on va viure el suposat autor dels fets.

Segons Lindstrand, està confirmat que l'amo del cotxe que va esclatar a Estocolm, el presumpte kamikaze i l'autor d'un correu electrònic que amenaçava Suècia, enviat poc abans de les explosions, són la mateixa persona.



Anar al contingut