Madrid

La policia requisa samarretes grogues amb lemes independentistes a la final de Copa

Els agents també requisen globus grocs, xiulets i una pancarta amb el lema "Llibertat dels presos polítics"

RedaccióActualitzat

La Policia Nacional que controla els accessos a l'estadi Wanda Metropolitano requisa samarretes grogues dels aficionats amb lemes a favor de la independència.

En les imatges dels accessos a l'estadi es pot veure com els agents escorcollen els aficionats. Algunes porten peces de roba groga i la policia sembla que busca identificar si hi ha lemes independentistes. Si és així, les fan llançar en un contenidor.

 

La policia també requisa globus grocs i xiulets.

 

 

Als aficionats que porten peces grogues sense lemes, o versions grogues o amb la senyera de la samarreta del Barça no els la fan llençar.

La TDP de Catalunya Ràdio també ha captat com els policies fan llançar les samarretes grogues:


 

El periodista de Catalunya Ràdio i presentador del "Catalunya Migdia", Òscar Fernández, també ha denunciat que no l'han deixat entrar la samarreta que el seu grup duia a la bossa:


 

El diputat Joan Tardà ha denunciat que a una amiga seva li han fet treure un llaç groc:

 


Els agents també han requisat una pancarta amb un lema per la "llibertat dels presos polítics".

 

A la final també hi ha ha anat l'advocat de Carles Puigdemont, Jaume-Alonso Cuevillas, que ha fet broma assegurant que acompanyava la penya de Sant Esteves de les Roures, el poble imaginari que apareix en un informe de la Guàrdia Civil.

La també advocada Magda Oranich ha denunciat que li han requisat el xiulet que feia servir el seu pare "per protestar contra Guruzeta durant el franquisme":

 

Els advocats de l'associació de juristes "Drets" han denunciat que la requisa de samarretes grogues i estelades per part de la policia a l'estadi Wanda Metropolitano suposa una greu vulneració de drets fonamentals. Segons han dit, estudiaran els casos concrets per denunciar els responsables de l'operatiu policial.
 

Per la seva banda, Òmnium Cultural ha denunciat l'actuació de la policia com un "atac a la llibertat d'expressió"

 


 

Aquest migdia, la penya barcelonista de Navàs ha denunciat que els han requisat una estelada al centre de Madrid:


Gairebé 25.000 culers hauran de sotmetre's a les fortes mesures de seguretat per entrar a l'estadi. Les estelades sí que estan passant els controls de seguretat.

 

 

Abans de la final, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil han fet tuits demanat respecte per l'himne espanyol:


El camp de l'Atlètic de Madrid viu un dispositiu de seguretat sense precedents, amb 3.200 efectius, entre seguretat i emergències, desplegats per l'estadi i els seus voltants.

ARXIVAT A:
Final Copa 2018Procés catalàLlibertat d'expressió
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut