Façana de la comissaria dels Mossos de Lleida (ACN)
Façana de la comissaria dels Mossos de Lleida (ACN)

La Guàrdia Civil busca dades de l'1-O durant 12 hores a la comissaria dels Mossos a Lleida

El jutge que instrueix el cas actua d'ofici

Actualitzat

La Guàrdia Civil ha entrat aquest migdia a la comissaria dels Mossos d'Esquadra a Lleida per emportar-se les gravacions de la centraleta de comunicacions a la demarcació sobre els operatius policials del dia del referèndum. Els agents de la Guàrdia Civil s'hi han estat gairebé 12 hores, dins la comissaria.

El jutjat número 4 de Lleida ha autoritzat a la Guàrdia Civil el bolcat de mòbils de dos comandaments dels Mossos i d'un agent. Buscaven missatges relacionats amb l'1-O.

El registre l'han fet, des de les onze del matí fins passades les deu de la nit, sis agents que han arribat vestits de paisà i amb vehicles sense logotip, acompanyats d'un secretari judicial.

Aquesta diligència respon a una instrucció del jutjat número 4 de Lleida, que és el que porta la investigació, sota secret de sumari.

El jutge que ha ordenat el registre actua d'ofici ja que no hi ha cap denúncia prèvia.

Es requereixen les comunicacions de la centraleta de la comissaria dels Mossos d'Esquadra des de les hores anteriors i fins a les hores posteriors a l'activació del dispositiu del referèndum de l'1 d'octubre, també requereixen més documentació que a hores d'ara no s'ha especificat.

Aquesta setmana, dimarts, la Guàrdia Civil també es va presentar a la seu central del 112 de Reus per buscar informació en relació amb l'1-O.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut