El cap de llista de la CUP a les eleccions del 21D, Carles Riera
El cap de llista de la CUP a les eleccions del 21D, Carles Riera
Barcelona

La CUP, disposada a formar part del govern si serveix per "construir república"

Riera defensa la construcció de la república unilateralment

RedaccióActualitzat

La CUP manté que estan disposats a donar suport i formar part del govern si és per construir república enfront de l'Estat, segons ha assegurat el cap de llista de la formació anticapitalista, Carles Riera, a "El Matí de Catalunya Ràdio":

"Del que es tracta és de construir república i, per tant, mantenir en peu el projecte republicà enfront de l'Estat. Si aquest programa polític és assumit per la resta de forces polítiques republicanes, nosaltres no només donarem suport a la investidura d'un govern sinó que mantindrem la nostra disposició a formar-ne part."

Els cupaires, que han perdut sis escons en aquestes eleccions del 21D, mantenen intacte el doble objectiu de fer realitat la República catalana i d'impulsar polítiques socials.

El cap de llista de la formació anticapitalista avisa, però, que, després de la renovada majoria absoluta de l'independentisme, "l'Estat reforçarà la dinàmica repressora", i voldria que, davant d'aquesta situació, els comuns es posicionessin de manera clara.

La CUP, que es va presentar amb una candidatura pràcticament renovada, reconeix que els resultats no eren els que s'esperaven. Han passat de 10 escons a 4, però celebren la revalidació de la majoria independentista davant del bloc del 155.

Riera ja va assegurar aquest diumenge la voluntat de formar un govern amb Junts per Catalunya i ERC sempre que serveixi per aconseguir la república unilateralment.

"Si del que es tractava era de formar una majoria parlamentària i de formar un govern que es comprometés unilateralment amb la República, amb la desobediència al 155, amb el procés constituent i amb els decrets de la dignitat, nosaltres estaríem en condicions de valorar la possibilitat de formar part del govern amb totes les responsabilitats i això segueix sobre la taula."

ARXIVAT A:
Eleccions 21DCUP
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut