Inés Arrimadas, aquest dimarts al programa "Els matins" de TV3
Inés Arrimadas, aquest dimarts al programa "Els matins" de TV3
Sant Joan Despí

Inés Arrimadas, sobre la llei del referèndum: "Hem d'estar preparats per a tot"

La cap de l'oposició al Parlament diu que Cs, PSC i PPC no tenen una estratègia conjunta de cara al ple d'aquest dimecres però que "han arribat a la mateixa conclusió"

RedaccióActualitzat

Inés Arrimadas ha afirmat aquest dimarts que no sap què farà Ciutadans aquest dimecres al Parlament, on està previst que s'aprovi la llei que ha de permetre la convocatòria del referèndum de l'1 d'octubre. Entrevistada al programa "Els matins" de TV3, la presidenta de Ciutadans al Parlament i cap de l'oposició s'ha queixat de l'"opacitat" amb què el govern i els partits independentistes estan preparant aquest referèndum:

"Com que tot això és irregular, com que tot això vulnera absolutament el funcionament normal d'una cambra democràtica, i com que això no s'havia vist mai, hem d'estar preparats per a qualsevol cosa."

"No han explicat res, estan en aquesta opacitat, en aquest engany, de no voler explicar a la ciutadania, i per tant no sabem exactament el que faran. La votació d'una cosa il·legal, que vulnera els drets dels catalans, que dinamita l'Estatut d'autonomia, la Constitució, és evident que nosaltres no hi podem participar. Ara, no sabem si hi haurà un debat abans, si no, si podrem dir que nosaltres no hi estem d'acord... Amb aquesta opacitat del govern nosaltres hem d'estar preparats per a tot."

La cap de l'oposició no ha aclarit si el seu grup parlamentari pensa absentar-se del ple si finalment s'aprova la llei del referèndum. Sí que ha explicat que no hi ha cap acord amb el PSC i el PP per exercir una estratègia conjunta de cara a aquest ple del Parlament, però que sí que han arribat a la mateixa conclusió.

La proposta del PSOE

Pel que fa a la proposta que ha presentat el PSOE al Congrés per fer una comissió per avaluar el model territorial de l'estat espanyol, Arrimadas ha dit amb ironia que potser Pedro Sánchez, com que no és diputat, no sap que Ciutadans ja ho havia proposat:

"Nosaltres vam fer fa mesos una proposta jo crec que molt semblant, una taula per parlar de la reforma constitucional, perquè per qualsevol reforma que es faci a nivell territorial s'ha de modificar la Constitució."

Marge de consens

Durant l'entrevista, Arrimadas ha afirmat que a Catalunya hi ha "un marge de consens molt ampli", però que no s'està aprofitant a causa del "monotema":

"El marge de consens a Catalunya és molt ampli. A més a Catalunya tenim experiència de diàleg i de tracte entre diferents forces polítiques, que això a altres comunitats no ha passat mai. Per què no podem aprofitar aquest marge de consens? I sempre estem amb el monotema, que s'ha vist que no té futur i que divideix els catalans."

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut