Pablo Iglesias entra a la presó de Lledoners amb Jaume Asens i Lucía Martín (EFE)
Pablo Iglesias entra a la presó de Lledoners amb Jaume Asens i Lucía Martín (EFE)
Sant Joan de Vilatorrada

Junqueras a Iglesias: "No negociarem pressupostos si no hi ha un moviment amb els presos"

El líder de Podem ha visitat Junqueras, Sànchez, Cuixart i la resta de polítics presos a Lledoners

RedaccióActualitzat

La visita de Pablo Iglesias a la presó de Lledoners no fa variar la postura d'Esquerra Republicana sobre els pressupostos. El diputat d'ERC al Congrés Joan Tardà ha explicat que Oriol Junqueras ha transmès al líder de Podem que no entraran en cap negociació si no hi ha un "moviment de categoria" amb els presos.

Pablo Iglesias assegura que el seu partit ja s'ha mogut i que ara li toca al govern espanyol "fer la feina que com a govern li pertoca".

 

 

Tardà ha sortit de la presó poc després de dos quarts de set acompanyat del president del grup parlamentari, Sergi Sabrià. Iglesias ho ha fet més d'una hora després, perquè ha continuat visitant la resta de presos del procés a Lledoners.

Joan Tardà ha explicat que en la reunió no s'ha parlat dels pressupostos. Diu que el mateix Junqueras ha dit a Iglesias que Esquerra no seurà en cap taula de negociació.

"Oriol Junqueras, president d'Esquerra Republicana de Catalunya, ha transmès que, en aquest moments, ERC, pel que fa als pressupostos, no seurà en cap taula de negociació si no hi ha les condicions adequades per fer-ho. Esquerra Republicana es ratifica en la idea que, si el govern espanyol no fa un moviment, no ho farem."

Pablo Iglesias ha matisat que han parlat de qüestions econòmiques, que són un "preescenari" en el qual cal aprofundir.

"La reunió ha anat molt bé. Hem parlat d'aspectes polítics, socials i econòmics. El nivell d'acord amb Esquerra Republicana de Catalunya és ampli. Crec que ells i el nostre grup estan molt a prop."

El diputat d'ERC diu que el govern espanyol hauria d'instar la fiscalia, però que, facin el gest que facin, el valoraran. Ha recordat que no és a Podem a qui toca fer el gest, sinó a l'executiu de Pedro Sánchez.

Iglesias també ha demanat un moviment al govern espanyol.

"Nosaltres hem fet la nostra feina. Ara, com va dir Pedro Sánchez, al govern li toca negociar com a govern, i s'han de moure."

 

 

Bona sintonia

Tardà ha destacat que hi ha hagut bona sintonia en la trobada i que ha prevalgut l'empatia.

"Ha estat una reunió útil, en la qual hem constatat la bona sintonia que tenim entre homes i dones de formacions polítiques d'esquerra."

Tardà ha agraït una "solidaritat" que ha dit que espera de "molta altra gent".

Citant Machado

Pablo Iglesias ha començat la seva breu intervenció citant Machado.

"Crec que va ser Machado qui va escriure que, si les persones es coneguessin més, s'odiarien menys. Avui he estat reunit amb uns homes que estan presos per fer política i que haurien d'estar en llibertat."

El líder de Podem ha enviat la seva solidaritat a les famílies dels presos.

Primera visita a la presó

Iglesias s'ha reunit a la presó de Lledoners amb Oriol Junqueras, una trobada que ha generat molta expectació i que ha estat molt criticada per l'oposició perquè s'havia de parlar sobre els pressupostos i sobre la situació a Catalunya.

El líder de Podem ha arribat a la presó poc abans de les quatre de la tarda.


En la trobada, Junqueras i Iglesias no han estat sols. Cadascú encapçala una delegació de tres persones. Junqueras, amb Tardà i Sabrià.

 

I Iglesias, amb Jaume Asens, de Barcelona en Comú i activista en la causa per la llibertat dels presos polítics, i la portaveu d'En Comú-Podem al Congrés, Lucía Martín.

 

Iglesias també ha visitat Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

 

"No és gaire sensat demanar a un govern que pressioni fiscals i jutges"

Prèviament a la reunió, aquest matí, Pablo Iglesias ha alertat que pot ser contraproduent que ERC demani al govern del PSOE pressionar la fiscalia pels presos i ha demanat més prudència i mà esquerra.

"Crec que no és gaire sensat demanar a un govern que pressioni els fiscals i els jutges."

"Tots hem d'aprendre a ser prudents, ser intel·ligents i tenir mà esquerra, que és el que fa falta a Espanya i a Catalunya."

En una entrevista a Antena3, el líder de Podem també ha assegurat que "gent del PP, en privat, reconeix que és poc sostenible" mantenir la presó preventiva dels líders independentistes.

"Crec que és molt incòmode per a la democràcia espanyola mantenir una presó provisional que ja l'hi dic que fins i tot gent del PP, en privat, em reconeix que és poc sostenible."

ARXIVAT A:
Oriol JunquerasPablo IglesiasERCUnides PodemProcés catalàPressupostos Generals de l'Estat
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut