Google, que genera 60.000 milions d'euros anuals, serà l'empresa central del nou conglomerat
Google, que genera 60.000 milions d'euros anuals, serà l'empresa central del nou conglomerat
Estats Units

Google desestima un 60% de les sol·licituds del dret a l'oblit, quan ha passat un any

A l'estat espanyol s'han tramitat més de 65.000 sol·licituds i s'han retirat poc més d'un 36% de continguts

RedaccióActualitzat

El cercador d'internet Google ha atès un 41% de les sol·licituds per esborrar enllaços a informacions, dins el que es coneix com a "dret a l'oblit" a internet. Les xifres s'han fet públiques quan fa just un any que la justícia europea va donar la raó a un usuari que reclamava al cercador que eliminés tots els vincles a informacions privades que el perjudicaven.

En aquest temps s'han rebut 780.000 sol·licituds mitjançant el formulari que facilita Google i un 58,7% s'han desestimat perquè no compleixen els estrictes supòsits que s'estableixen legalment. Google avalua els casos un per un, per veure si la sol·licitud s'acull a la legalitat que permet el "dret a l'oblit".

En el cas de l'estat espanyol, el quart estat amb més peticions, s'han tramitat més de 65.544 sol·licituds i s'han retirat un 36,5% de continguts. Al davant d'Espanya hi figuren França, Alemanya i el Regne Unit. A França, de les 145.000 peticions, s'ha rebutjat eliminar el 52% i Alemanya, s'han rebutjat el 51% de les 142.500 reclamacions tramitades.

Anar al contingut