Barcelona

Generalitat i Tercer Sector, junts per crear un nou bo social

La Generalitat ha anunciat la creació d'una taula de treball amb les entitats del Tercer Sector per crear un nou bo social per lluitar contra la pobresa energètica, un descompte en la factura de la llum per a famílies vulnerables que el Tribunal Suprem va declarar inaplicable

RedaccióActualitzat

La Generalitat ha anunciat la creació d'una taula de treball amb les entitats del Tercer Sector per crear un nou bo social per lluitar contra la pobresa energètica. L'actual bo social, que no és altra cosa que un descompte en la factura de la llum per a famílies vulnerables, el Tribunal Suprem el va declarar inaplicable.

Actualment, el bo social rebaixa un 25% la factura a aquells que tinguin contractada una potència inferior a tres quilovats, a pensionistes, famílies nombroses o a la unitat familiar que tingui tots els seus membres a l'atur. Però la Generalitat i les entitats socials consideren que, amb aquesta fórmula, encara queden desprotegides moltes persones en situació vulnerable. Així ho ha explicat el conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget.


"Creiem que és un moment adequat perquè des d'aquí surti una proposta real i ferma de fer un veritable bo social que permeti que aquestes famílies que són vulnerables tinguin ja, des del principi i en funció del seu nivell de renda i en funció de la seva situació de vulnerabilitat, un cost i un preu dels subministraments bàsics diferent."

 


La proposta la volen consensuar i portar als grups del Congrés dels Diputats. No fa ni un mes, però, el Tribunal Suprem va declarar inaplicable el bo social actual després del recurs que havien presentat dues empreses energètiques. El tribunal al·legava que s'incomplien normes comunes del mercat interior europeu i que les elèctriques no s'haurien de fer càrrec de la tarifa subvencionada.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut